20.3 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăEconomieAutoChinezii de la Xpeng caută profitul pe piața auto europeană

Chinezii de la Xpeng caută profitul pe piața auto europeană

Producătorul chinez de vehicule electrice Xpeng vrea să se extindă pe mai multe piețe europene, inclusiv Germania, Marea Britanie și Franța în 2024, a declarat președintele Brian Gu reporterilor, la Salonul auto IAA Mobility de la München.

Compania își va distribui vehiculele electrice G9 și P7 în Israel de la începutul anului viitor și va oferi G6 ca primul său model pentru dreptaci, a adăugat Gu.

Compania vinde deja în Olanda și Norvegia și caută să se extindă în Europa, urmărind marje mai mari și o creștere mai rapidă, provocând producătorii auto europeni pe teritoriul lor cu modele mai ieftine.

Producătorii chinezi de vehicule electrice duc, de asemenea, un război al prețurilor pe teren propriu, care le-a strâns profitabilitatea și a limitat creșterea.

În timp ce vânzările lor de vehicule electrice au crescut rapid în Asia de Sud-Est și America de Sud, piața europeană a rămas dificilă pentru mărcile auto chineze.

Deși sunt capabili să ofere modele la prețuri competitive, producătorii chinezi s-au confruntat cu provocări în Europa, inclusiv reglementări, infrastructură EV, preferințele consumatorilor și recunoașterea mărcii.

Răzvan Zamfir
Răzvan Zamfir
Răzvan este în presă de două decenii, fiind jurnalist atât de presă scrisă cât și de online. Și-a început cariera scriind articolele la mașina de scris, fiind licențiat în filosofie. Și-a perfectat apoi cunoștințele în jurnalismul de business și financiar. Are în portofoliu nume mari de presă precum Bursa, Capital, Business Cover – pe care l-a coordonat, Economica sau Economedia. Este autor România Liberă din iulie 2023.
Cele mai citite

Razie în portul Constanța. Oamenii legii au aplicat amenzi în valoare de 34.000 de lei

La data de 10 mai, polițiștii din diverse structuri ale ordinei publice, rutiere și de siguranță a transporturilor au efectuat o acțiune de control...

Natalia Intotero: Vom asigura și în acest an câte 15000 de lei pentru 10.000 de proceduri de fertilizare in vitro

Programul naţional de fertilizare in vitro va continua și în anul 2024, deși acum câteva luni a fost în pericol din cauza lipsei banilor.  „...

CFR anunță că s-a reluat circulaţia feroviară între Voila şi Făgăraş

Traficul feroviar între stațiile Voila și Făgăraș, pe linia simplă, a fost reluat sâmbătă la ora 11:08, conform anunțului făcut de către CFR SA. Informația...
Ultima oră
Pe aceeași temă