15.7 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăVideoCinci lucrători feroviari au fost uciși într-un accident de tren în Italia

Cinci lucrători feroviari au fost uciși într-un accident de tren în Italia

Cinci lucrători feroviari au fost uciși când au fost loviți de un tren în apropiere de Torino, Italia, a anunțat joi (31 august) Rete Ferroviaria Italiana (RFI), potrivit Reuters.

Muncitorii înlocuiau o cale în afara gării Brandizzo, pe linia care face legătura între Milano și Torino, miercuri (30 august), în jurul miezului nopții, când au fost surprinși de un tren care transporta vagoane.

Guvernatorul Piemontului, Alberto Cirio, și-a exprimat tristețea pentru accident, spunând că „oamenii nu ar trebui să moară la locul de muncă”.

Trenul circula cu aproximativ 160 km/h (100 mph), a declarat poliția citată de agenția de presă ANSA.

„RFI exprimă mare tristețe… și oferă condoleanțe și apropiere familiilor muncitorilor morți”, a spus compania într-un comunicat. Doi muncitori au reușit să evite trenul de mărfuri și au fost răniți, a informat ANSA.

Conducătorul trenului a fost îngrijit pentru șoc la fața locului și apoi i-a permis să plece acasă.

ACCIDENT feroviar în Italia: Cel puţin zece persoane au fost rănite

Cel puţin zece persoane au fost rănite după ce un tren a deraiat vineri, în nordul Italiei, după lovirea unei macarale căzute pe calea ferată, informează publicaţia La Stampa, citată de Mediafax.

Accidentul feroviar a avut loc vineri la ora 12.43 (13.43, ora României) în zona Magliano Alpi / Trinità. Un tren care circula pe ruta Savona-Torino a lovit un macara căzută pe calea ferată.

Zece dintre cele câteva sute de persoane aflate la bordul trenului au fost rănite.

Macaraua căzută pe calea ferată aparţine unei firme de construcţii.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

TRAGEDIE: O tânără de 27 de ani și părinții ei au fost găsiți morți într-un apartament din Bistrița

O tânără și părinții ei au fost găsiți morți, sâmbătă seară, în apartamentul lor din Bistrița, în urma unui apel la 112 care anunța...

Hezbollah: Orice legătură cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenţial înlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...

19 candidaturi au fost respinse la alegerile prezidențiale. Doi candidați au fost respinși

Până în prezent, pentru alegerile prezidențiale din 2024 din România, au fost depuse 19 candidaturi, dintre care doar 7 au fost validate de Biroul...
Ultima oră
Pe aceeași temă