1.1 C
București
luni, 23 decembrie 2024
AcasăOp & EdOpiniiExamenul maturității, într-o societate imatură

Examenul maturității, într-o societate imatură

Am putea spune că, în cea de-a doua sesiune de Bacalaureat din acest an, absolvenții de liceu au abordat examenul maturității cu imaturitate.

Aceasta ar fi o reacție la cald, însă, dacă ne-am apleca puțin mai mult asupra subiectului, am putea constata că principala abordare imatură vine, în particular, dinspre cei care gestionează sistemul educațional din țara noastră și dinspre societatea românească, în general.

Foarte mulți tineri au sesizat cufundarea examenului național de bacalaureat în irelevanță.

De exemplu, avem tot mai multe companii, atât din străinătate, cât și din țară, care nu mai cer diplomă de Bacalaureat pentru salarii bune sau chiar foarte bune pentru România.

Angajatorii sunt interesați strict de ce poate produce angajatul și foarte mulți oferă cursuri de instruire gratuite.

Nepăsarea față de nivelul de literație al tinerelor generații s-a cronicizat în societate, iar acest lucru nu poate fi sănătos.

Închidem minele, dar înmulțim indivizii care muncesc, nu gândesc.

Evdient, pentru clasa politică îndobitocirea la scară largă a societății este un mare avantaj.

Nu tinerii care constată oportunități financiare imediate au neapărat o abordare imatură, pentru că este un instinct firesc pentru vârstele lor.

În schimb, oamenii de la vârsta a doua în sus sunt imaturi dacă nu sunt îngrijorați de profunda degradare a școlii românești și de efectul davastator al acestui fenomen.

Copiii doar au venit de pe plajă și au tras un loz la Bac.

Nici pe decidenții politici nu îi bănuiesc atât de mult de imaturitate în gândirea strategiei pentru Educație, ci de cinism.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

BCE aproape de ținta de inflație: Christine Lagarde avertizează asupra riscurilor din sectorul serviciilor

Christine Lagarde, președinta Băncii Centrale Europene (BCE), a declarat că zona euro este "foarte aproape" de a atinge ținta de inflație pe termen mediu,...

Guvernul Ciolacu 2: Contribuția la Pilonul II va crește la 6% în următorii patru ani

Executivul condus de Marcel Ciolacu își propune să majoreze contribuția la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% până în 2028....

Rusia o acuză pe Maia Sandu ar pregăti o operațiune pentru preluarea controlului Transnistriei

Serviciul de Informații Externe al Rusiei (SVR) a acuzat luni președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, că ar intenționa să inițieze o operațiune militară pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă