11.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăEconomieAutoToyota a întrerupt producția fabricii din Kolin (Cehia) din cauza unui incendiu

Toyota a întrerupt producția fabricii din Kolin (Cehia) din cauza unui incendiu

Toyota a întrerupt producția la fabrica sa Kolin din Republica Cehă pentru aproape o săptămână din cauza lipsei de piese cauzate de un incendiu la un furnizor local.

Fabrica, la aproximativ 60 km est de Praga, produce mini crossover-ul Aygo X și hatchback-ul mic Yaris.

Producția este oprită în perioada 22-27 august, a declarat Toyota pentru Automobilwoche.

Toyota a refuzat să numească furnizorul implicat, dar presa cehă a declarat că furnizorul de materiale plastice Novares CZ Zebrak nu a reușit să livreze piese după ce unitățile sale de producție și depozitare din Zebrak, în regiunea Beroun, au fost distruse de un incendiu mare săptămâna trecută.

Poliția investighează dacă incendiul a fost cauzat de o defecțiune tehnică sau a pornit în mod deliberat, a spus presa locală. Fabrica Zebrak are 159 de angajați.

Întreruperea este a doua din acest an la uzina Kolin, care construiește 1.000 de mașini pe zi, după o pauză din februarie.

Anul trecut, producția din fabrică a crescut cu 35%, ajungând la 202.255 de mașini.

Răzvan Zamfir
Răzvan Zamfir
Răzvan este în presă de două decenii, fiind jurnalist atât de presă scrisă cât și de online. Și-a început cariera scriind articolele la mașina de scris, fiind licențiat în filosofie. Și-a perfectat apoi cunoștințele în jurnalismul de business și financiar. Are în portofoliu nume mari de presă precum Bursa, Capital, Business Cover – pe care l-a coordonat, Economica sau Economedia. Este autor România Liberă din iulie 2023.
Cele mai citite

Încă două succese românești la Roma! Sorana Cîrstea şi Jaqueline Cristian, în turul al treilea

Sorana Cîrstea şi Jaqueline Cristian s-au calificat în runda a treia a turneului WTA 1.000 de la Roma, după ce le-au învins pe Brenda...

Premierul a sesizat că plătim aceeași bani pentru cantități mai mici și cere sancțiuni pentru comercianți

Premierul Marcel Ciolacu anunţă că urmează să fie elaborată o reglementare în baza căreia producătorii vor fi obligaţi să semnaleze vizibil pe ambalaj, în...

Simona Bucura-Oprescu a discutat cu omologul spaniol despre acordarea dublei cetăţenii pentru românii din Spania

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a discutat joi, la Madrid, cu vicepremierul şi ministrul Muncii şi Economiei Sociale din Spania, Yolanda Diaz Perez, despre cooperarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă