30.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăȘtirile zilei"Drumul iubirii" din Italia se redeschide după un deceniu

„Drumul iubirii” din Italia se redeschide după un deceniu

Considerată drept cea mai romantică plimbare din lume, Via dell’Amore (n.r. „Drumul iubirii”) din Italia este o potecă pitorească, cu vedere la mare, pe cei aproximativ 121 de kilometri de traseu care se învârt în jurul celor cinci sate care alcătuiesc Cinque Terre, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Cu toate acestea, această populară atracție turistică a fost închisă după o alunecare de teren în 2012, notează Indianexpress.

La 24 septembrie 2012, o alunecare de teren a rănit patru turiști și a dus la închiderea traseului pentru reparații. Acum, după mai bine de un deceniu de renovare, prima secțiune a fost redeschisă până la 30 septembrie, potrivit CNN. După ce va fi renovată, întreaga pasarelă va fi deschisă până în iulie 2024.

În raport se mai precizează că, pentru a combate turismul excesiv în „una dintre cele mai vizitate regiuni din una dintre cele mai vizitate țări din lume”, accesul se face acum doar prin intermediul unui tur ghidat, pentru a proteja peisajul pentru generațiile viitoare.

Site-ul oficial a descris traseul ca fiind o „perlă așezată pe stâncile magnificului litoral liguric”. Această stradă pietonală, care se întinde între Riomaggiore și Manarola, este cunoscută pentru valoarea sa ridicată și pentru legătura profundă cu localnicii.

Prețul unui bilet este de 5 €, iar pentru copii (0-3 ani) și persoanele cu dizabilități este gratuit. Acesta include o intrare și un tur ghidat al primei secțiuni a Via dell’Amore și intrarea la Castelul Riomaggiore. Prima secțiune a Via dell’Amore rămâne deschisă între orele 9.00-13.00 și 15.00-19.00, ultimele ore de intrare fiind 12.30 și, respectiv, 18.30.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Economia României în declin: Încrederea s-a deteriorat în trimestrul al treilea

Încrederea în economia României a continuat să se deterioreze în septembrie și pe parcursul trimestrului al treilea, ceea ce indică o posibilă încetinire a...

Donald Trump amenință să acționeze Google în instanță, acuzând favorizarea candidatei democrate Kamala Harris

Fostul președinte american Donald Trump a avertizat că, dacă va ajunge din nou la Casa Albă, va da în judecată Google, acuzând gigantul tehnologic...

S-a găsit soluția ca platforma X să reînceapă să funcționeze în Brazilia

Platforma de social media X, deținută de Elon Musk, trebuie să achite o ultimă amendă în valoare de 10 milioane de Reais (aproximativ 1,9...
Ultima oră
Pe aceeași temă