2.7 C
București
joi, 28 noiembrie 2024
AcasăOp & EdOpiniiOsuarul de la Bruxelles ridică „nucleara“ în chip de păpădie

Osuarul de la Bruxelles ridică „nucleara“ în chip de păpădie

S-a mai întâmplat asta şi cu Polonia şi cu Ungaria. Pentru ca „Nucleara“ să-şi facă efecte trebuie întrunite unanimităţi de care cei pe ducă de la Bruxelles nu sunt în stare să le compună.

E doar o tiriplişcă aruncată în eter doar pentru a ajuta opoziţia din România să-şi consolideze voturile.

Oameni care n-au făcut nimic pentru ţările lor vor să salveze Europa. Asta e ciudat. Eu ştiu că prima oară începi cu o familie, cu o casă, cu un arbore şi de abia apoi salvezi pădurea şi omenirea.

Dar în noua ideologie în care stânga se leagă-nprejur cu dreapta stângistă întâi e planeta şi de abia apoi omul. Totul cu susul în jos, provocat de o serie de politicieni ­birocraţi care au uitat de sim­ţul tactil al realităţii.

Sau poate chiar nici nu vor să ştie.

În România se discută despre teme mici de agendă. ­Vezi, Doamne, că a spus ceva un vicepreşedinte care mai cu două seri înainte se încălţa cu fesul. Ce ne priveşte campania lui electorală? Oricum Timmermans e la sfâr­şit de carieră, ca mulţi alţii bolnavi de sciatică.

Mai zilele trecute scriam despre gloria melodiei „You will never walk alone.“ Englezii nu se încurcă în din ăstea mici, cu anticorupţia sau salvatul gândacilor şi cu febra fânului vindecată pe net. Prostii.

Ei merg întotdeauna la victorie.

Polonezii, ungurii, cehii au învăţat ceva de la ei. Să nu bage în seamă mărunţişurile şi agendele parazitare.

Şi când beau, trag o beţie pe cinste, nu ca la francezi sau la estici, cu dureri de cap şi vome în capul politicienilor, de oameni beţi de propria cretinătate.

În timp ce României îi e frică şi de un chilot pierdut pe geam din Altiero Spine­lli, în timp ce îşi lăsa biciuit trupul în vreun birou european, lobby-ul american îi pregăteşte lui Viktor Orbán o întâlnire la nivel înalt cu Donald Trump. Asta după ce la începutul lunii martie a fost primit la Washing­ton premierul ceh Andrei Babiš, iar premierul slovac, Peter Pellegrini, s-a întâlnit cu Donald Trump în Biroul Oval la începutul lunii mai. Motivul declarat al acestor întrevederi este că Statele Unite sunt îngrijorate din cauza influenţei economice şi politice a Rusiei şi a Chinei în aceste ţări. În subsidiar, Administraţia Trump caută aliaţi în viitorul război economic cu Germania.

României nu i-a venit încă rândul, chiar dacă Klaus Iohannis a fost onorat de o primire la Casa Albă după ce guvernul României a alocat 2% din PIB înzestrării militare, fiind prima ţară din regiune cu un aşa procent.

Poate că nu ar fi meritat să pierd timpul cu aberaţia scrisă de Timmermans (adevărul că cine are timp de citit ceva ce se intuieşte în lead? Şi nici nu aş fi amintit de ameninţarea cu bomba atomică a unui leşinat din lipsă de voturi, dacă Newstandard nu publica o investigaţie, realizată de o agenţie de presă conservatoare, V4NA, despre cum Manfred Weber, posibilul viitor preşedinte al Parlamentului European, marele acuzator al corupţiei, şi-a tras 778.000 de euro de la Parlamentul European, în 15 ani de mandat ca europarlamentar, din închirierea casei sale din Wildenberg, o localitate mică din Bavaria.

Weber este parlamentar european din 2004 încoace. Exploatând o serie de lacune administrative ale instituţiei de la Bruxelles, notează V4NA, a primit lunar 4.322 de euro pe lună, fără facturi sau chitanţe, pentru închirierea parterului vilei sale pentru biroul de europarlamentar.

Agenţia menţionează că pentru intransigentul politician, se mai spune în investigaţia publicată de întreaga presă maghiară, faptul că satul este departe de orașele mari, deci alegătorii nu pot să-și viziteze prea uşor iubitul lor reprezentant, nu contează.

Jurnaliștii de la V4NA l-au vizitat acasă în Bavaria.

Weber nici măcar nu s-a deranjat să pună pe poartă o plăcuţă cu sediul biroului parlamentar.

În 15 ani, marele luptător pentru statul de drept a încasat 779.000 de euro, bani cu care mai putea cumpăra alte case.

Corespondenţii NEWSTANDARD din Germania susţin că în micul sat bavarez o casă de 200-300 mp se închiriază cu 1.100-1.200 de euro. Dar Weber a închiriat doar parterul.

Diferenţa de preţ i-a intrat în buzunar.

Germania nu are un DNA. Cine să-l acuze de anticorup­ţie?

Oare cine nu ar sta pe Golanul rezistenţei statului de drepţi cu 4.322 de euro pe lună, nefiscalizați?

Manfred Weber este un critic constant al anticorup­ţiei din ţările est-europene. Recent, în calitate de lider al PPE a recomandat colegilor din Partidul Popular Euro­pean să voteze Rezoluţia împotriva României, pe motiv că ţara noastră face paşi înapoi în lupta anticorupţie.

La o partidă de vânătoare desfăşurată în Bavaria, unul dintre vânători l-a întrebat de ce susţine atât de tare lupta anticorupţie în România şi dacă ştie despre abuzurile procurorilor, în cârdăşie cu serviciile secrete, împotriva celor anchetaţi. A răspuns că nu-l interesează. El face declaraţii politice şi doar atât.

Lupta anticorupţie este un instrument de control şi de pedepsire a ţărilor care nu vor să se alinieze politicilor europene, dictate de birocraţi care au uitat să ia pulsurile ţărilor membre.

Recenta sindrofie de la Sibiu a demonstrat că declaraţiile lor de unitate sunt apă de ploaie.

Anticorupţia, statul de drept sunt substantive de stigmatizare, fără a avea corespondent în viaţa reală a sistemelor democratice din Europa de Est.

Aşa că Nucleara poate să o alăture Timmermans plăcuţei suedeze. 

 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Trump o nouă numire în echipa sa de la Casa Albă

Preşedintele ales al SUA, republicanul Donald Trump, l-a desemnat miercuri pe generalul în rezervă Keith Kellogg ca emisar al său pentru Ucraina şi Rusia,...

Liga Campionilor: Liverpool-Real Madrid 2-0/Juventus-Aston Villa 0-0

Liverpool, care domină prima parte a sezonului în Premier League, a învins-o pe Real Madrid, deţinătoarea trofeului, cu scorul de 2-0, miercuri seara, pe...

Șef serviciu secret Germania: Un război direct al Rusiei cu NATO este foarte probabil

Folosirea extinsă de către Rusia a acţiunilor hibride împotriva ţintelor occidentale creşte riscul ca NATO să ia în calcul invocarea articolului 5 al clauzei...
Ultima oră
Pe aceeași temă