16.5 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăȘtirile zileiMulțimile se roagă pentru pace în capitala Nigerului, după lovitura de stat

Mulțimile se roagă pentru pace în capitala Nigerului, după lovitura de stat

Mulțimile de credincioși au inundat vineri (4 august) locul de la marea moschee din capitala Nigerului, în speranța că rugăciunile lor pentru pace vor primi răspuns după ce blocul regional al Africii de Vest a declarat că a conceput un posibil plan de reinstalare prin forță a președintelui destituit Mohamed Bazoum, potrivit Reuters.

Comunitatea Economică a Statelor Africii de Vest (ECOWAS) le-a dat organizatorilor loviturii de stat din Niger, până duminică, timp pentru a demisiona și a-l readuce la putere pe președintele ales Mohamed Bazoum.

Blocul a luat o atitudine dură cu privire la preluarea de săptămâna trecută, cea de-a șaptea lovitură de stat din Africa de Vest și Centrală din 2020. Indiferent de opțiunea pe care o va alege, acolo se riscă un conflict, în continuare, într-una dintre cele mai sărace regiuni ale lumii, unde grupurile legate de Statul Islamic și Al Qaeda prosperă în haos.

„Rugăciunea de pace” organizată vineri de asociația islamică din Niger nu a luat nici o poziție pro, nici împotriva loviturii de stat, credincioșii promovând în mare măsură mesaje de compasiune între toate părțile.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Razie în portul Constanța. Oamenii legii au aplicat amenzi în valoare de 34.000 de lei

La data de 10 mai, polițiștii din diverse structuri ale ordinei publice, rutiere și de siguranță a transporturilor au efectuat o acțiune de control...

Familia Regală a României în centrul evenimentelor prilejuite de Ziua de 10 Mai

Ca în fiecare an de 10 Mai, Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Radu, având alături pe Altețele Lor Regale Principesele Sofia și...

Ministrul Sănătății vorbește despre situația maestrului Florin Piersic

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a transmis sâmbătă că evoluția artistului Florin Piersic, care a fost operat la Spitalul "Foișor" din Capitală, este una favorabilă. "Aşteptăm...
Ultima oră
Pe aceeași temă