17.8 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSocialConsiliul Concurenţei verifică aplicarea reducerilor de preţ la alimentele de bază

Consiliul Concurenţei verifică aplicarea reducerilor de preţ la alimentele de bază

Bogdan Chiriţoiu, președintele Consiliului Concurenței, a anunțat că instituția pe care o conduce a început o amplă acţiune de verificare pentru a vedea măsura în care companiile au aplicat Ordonanța privind limitarea adaosului comercial la 14 alimente de bază, Ordonanță menită să ducă la scăderea prețurilor la aceste produse.

„Am demarat o amplă acţiune pentru a vedea în ce măsură companiile au aplicat prevederile ordonanţei de urgenţă care instituie unele măsuri cu caracter temporar pentru combaterea creşterii excesive a preţurilor la unele produse agricole şi alimentare.

Pe baza informaţiilor primite de la companii şi a datelor pe care le-am strâns până acum cu ajutorul platformei Monitorul Preţurilor, vom face o analiză comparativă a preţurilor la raft actuale faţă de cele de dinaintea emiterii ordonanţei. Cred că la sfârşitul acestei săptămâni vom avea primele rezultate”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, citat de Agerpres.

Consiliul Concurenţei va colabora cu Ministerul Agriculturii şi ANAF şi, în funcţie de rezultate, vor fi discuţii cu reprezentanţii Guvernului, pentru a vedea ce măsuri se impun.

Adaosul comercial în cazul celor 14 grupe de alimente de bază a fost limitat de la 1 august, pentru o perioadă de trei luni.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cristina
Cristina
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Membrii români în PE: Vocea mediului de afaceri ar trebui să fie mai puternică la Bruxelles

Vocea cetățenilor și a mediului de afaceri ar trebui să se facă mai bine auzită în procesul de luare a deciziilor de la Bruxelles,...

Ședința de guvern se ține la Brașov

Ședința de guvern programată în ziua de 14 mai 2024 se va desfășura în municipiul Brașov, anunță un comunicat transmis de la Palatul Victoria. Nu...

Rusia lovește o clădire cu 12 etaje în Harkov. Cel puțin 17 răniți

Rusia a efectuat o serie de lovituri aeriene asupra orașului Harkov din nord-estul Ucrainei, au anunțat oficialii locali, lovind o clădire rezidențială înaltă și...
Ultima oră
Pe aceeași temă