20.2 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăVideoVIDEO: Norvegia se luptă cu un focar record de gripă aviară

VIDEO: Norvegia se luptă cu un focar record de gripă aviară

Mai multe păsări moarte au fost găsite în zona Vadso, parte a comitatului Finnmark din Norvegia, în timp ce țara se confruntă cu un focar record de gripă aviară în acest an, care a ucis mii de păsări, potrivit autorităților.

Gripa aviară a circulat în Europa în ultimii ani, ducând la sacrificarea în mai și iunie a milioane de păsări numai în fermele franceze și afectând aprovizionarea cu carne de pasăre și ouă.

Oficialii din Vadso au declarat că au colectat peste 10.000 de păsări moarte în zonă, iar Autoritatea norvegiană pentru siguranța alimentară a impus joi o interdicție de călătorie care acoperă trei rezervații naturale.

Ministrul norvegian al agriculturii și alimentației, Sandra Borch, a declarat pentru Reuters: “Nu există nicio îndoială că este un moment teribil. Este o mare tragedie. Am spus mai devreme, aproape că ți se face rău aici. Doar astăzi au adunat 1.000 de păsări moarte aici.”

Finlanda, țara vecină, a declarat, de asemenea, că păsările sălbatice au fost puternic afectate și că tulpina H5N1 a fost găsită acum în 20 de ferme de blănuri, față de 12 la începutul acestei săptămâni. Organizația Mondială a Sănătății a declarat că riscul pentru oameni din cauza H5N1 rămâne scăzut, dar a spus că rapoartele de infecții la mamifere trebuie monitorizate îndeaproape.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

CSA Steaua, campioană naţională la polo feminin

CSA Steaua Bucureşti a câştigat din punct de vedere matematic al şaptelea său titlu de campioană naţională la polo pe apă feminin, după ce...

Specialiștii Muzeului Național de Artă al României se alătură grevei din Cultură

Sindicatul Specialiștilor Muzeului Național de Artă al României, afiliat  federației sindicale CulturMedia și confederației Cartel ALFA,  se solidarizează  cu  toți ceilalți colegi ai sindicatelor...

Cutii de carton cu 1, 2 sau 3 pereți: ce alegi pentru afacerea ta?

Afacerea ta va avea doar de câștigat dacă alegi cutiile de carton potrivite produselor pe care le comercializezi. Poate te întrebi care este legătură....
Ultima oră
Pe aceeași temă