11.3 C
București
duminică, 15 septembrie 2024
AcasăVideoVIDEO: Catedrala istorică din Odesa a fost avariată. Cauza, atacurile rusești

VIDEO: Catedrala istorică din Odesa a fost avariată. Cauza, atacurile rusești

În urma unui atac aerian rusesc asupra orașului-port din sudul Ucrainei, Odesa, un om a fost ucis, iar cea mai mare biserică a fost avariată, au declarat autoritățile ucrainene.

Videoclipul obținut de Reuters a arătat un incendiu care arde în interiorul Catedralei Spaso-Preobrazhenskyi sau Catedrala „Schimbarea la Față”.

Este situată în centrul istoric al orașului Odesa, care este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

Ministerul rus al Apărării a raportat atacuri asupra țintelor din zonă, dar a negat că ar fi lovit catedrala și a spus că clădirea a fost probabil lovită de o rachetă antiaeriană ucraineană.

Oleh Kiper, guvernatorul regiunii Odesa, a declarat că o persoană a fost ucisă și 19 au fost rănite, inclusiv patru copii.

UNESCO a “condamnat cu fermitate” atacurile ruseşti lansate “joi dimineaţa” împotriva centrului oraşului Odessa

UNESCO a “condamnat cu fermitate” atacurile ruseşti lansate “joi dimineaţa” împotriva centrului oraşului Odessa (sud-vestul Ucrainei), care face parte din luna ianuarie din patrimoniul mondial al umanităţii.

“Potrivit unui bilanţ preliminar, mai multe muzee incluse în Patrimoniul Mondial au suferit daune, în special Muzeul de Arheologie, Muzeul Flotei şi Muzeul Literaturii din Odesa”, a subliniat organizaţia ONU pentru Cultură, Ştiinţă şi Educaţie.

“Toţi au fost marcaţi de UNESCO şi autorităţile locale prin Scutul Albastru, emblema distinctivă a Convenţiei de la Haga din 1954” pentru protecţia bunurilor culturale în caz de conflict armat, care a fost, prin urmare, “încălcată” la Odesa, a denunţat UNESCO.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Joe Biden se va preocupa de întărirea Ucrainei pentru restul mandatului

Preşedintele american Joe Biden este "hotărât" să folosească restul mandatului său pentru a întări Ucraina şi se va întâlni cu omologul său Volodimir Zelenski...

Guvern: 271 de persoane au fost evacuate și mutate în siguranță

Premierul Marcel Ciolacu a coordonat, la Galați, reuniunea Comandamentului pentru Situații de Urgență în care au fost luate mai multe decizii pentru protejarea vieții...
Ultima oră
Pe aceeași temă