6 C
București
miercuri, 18 decembrie 2024
AcasăInternaționalJosephine Chaplin a murit la 74 de ani pe 13 iulie la...

Josephine Chaplin a murit la 74 de ani pe 13 iulie la Paris

Potrivit familiei, actrița, Josephine Chaplin, care a jucat în filme precum Poveștile din Canterbury din 1971, de Pier Paolo Pasolini, a murit la Paris pe 13 iulie, conform jurnalul.ro.

Josephine Chaplin a fost al şaselea dintre cei 11 copii ai lui Chaplin şi al treilea din cei opt cu O’Neill, actriţă şi fiica dramaturgului laureat al premiului Nobel Eugene O’Neill.

Chaplin a cunoscut-o pe O’Neill în 1942 şi s-a căsătorit cu ea în anul următor. Potrivit Biroului Chaplin, vedeta cinematografiei mute „a găsit în sfârşit adevărata fericire şi se pare că amândoi şi-au întâlnit sufletul pereche, în pofida faptului că Oona avea doar 18 ani, iar Charlie 53”.

Josephine Chaplin s-a născut în Santa Monica, California, în martie 1949.

Ca actriţă, a jucat în filmul lui Menahem Golan Escape to the Sun; cu Vittorio De Sica şi Maurice Ronet în L’odeur des fauves; cu Klaus Kinski într-un Jack Spintecătorul în limba germană; şi în The Bay Boy al lui Daniel Petrie cu Liv Ullman şi Kiefer Sutherland.

Josephine Chaplin a fost căsătorită de două ori, cu omul de afaceri grec Nikki Sistovaris şi cu arheologul Jean-Claude Gardin.

Divorțul care a zguduit Hollywood-ul în 1927: Charlie Chaplin și atracția sa pentru copile

Charlie Chaplin – a fost chemat în judecată pentru divorț la Curtea Superioară din Los Angeles în 1927. Cea de-a doua soție, Lita Grey, l-a acuzat că a tras cu arma asupra ei și a încercat să o forțeze să facă avort. Ruptura dintre cei doi a dezvăluit în cele din urmă comportamentului lui Chaplin față de mai multe fete minore.

Charles Spencer Chaplin s-a născut la Londra la 16 aprilie 1889 și s-a mutat în America în 1913. Fostul interpret de vodevil a devenit în curând o stea în ascensiune a companiei Keystone Films. În afara ecranului, el a câștigat la fel de repede o reputație ca un womaniser vorace. După cinci ani petrecuți în SUA, Mildred Harris, în vârstă de 16 ani, a devenit prima lui soție. Chaplin a vizat-o pe actriță, curtând-o cu flori și cadouri, și s-a căsătorit cu ea doar din cauza unei false temeri de sarcină și a fricii de un scandal.

Mildred Harris – prima soție a lui Charlie Chaplin

Când a născut un an mai târziu, s-a terminat cu o tragedie. Norman Chaplin s-a născut cu intestine malformate și a murit după 72 de ore. Chaplin și-a părăsit soția la două zile după moartea fiului lor. Ei au divorțat în noiembrie 1920, Mildred invocând faptul că Chaplin era “irascibil, nerăbdător și m-a tratat ca pe o cretină”. Ei au ajuns la o înțelegere extrajudiciară, iar prima soție a lui Chaplin a primit 200.000 de dolari și o parte din proprietatea actorului multimilionar.

Charlie Chaplin – Lita Grey

Relația a fost doar o repetiție pentru modul în care Chaplin a sedus-o, s-a căsătorit și a abuzat-o pe a doua sa soție, Lillita Louise MacMurray, pe care Chaplin a văzut-o prima dată când avea doar șase ani. Mai târziu, el a reperat același copil de data aceasta de 12 ani în mijlocul unei mulțimi de figuranți pe platoul de filmare de la The Kid în 1920. Comportamentul lui a fost cel al unui pedofil de la început. El a numit-o pe Lillita “fata vârstei inocenței” și i-a cerut unui creator de decoruri să o picteze în stilul celebrului portret al lui Joshua Reynolds din secolul al XVIII-lea, The Age of Innocence (Vârsta Inocenței).

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

CNA a decis eliminarea conținutului mai multor site-uri care promovau regimuri totalitare

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a hotărât eliminarea unor materiale audiovizuale care promovează regimuri totalitare, inclusiv conținut antisemit. Decizia a fost luată în urma analizării...

Noi obligații pentru casele de schimb valutar și furnizorii de servicii digitale

Guvernul a adoptat un proiect de lege ce introduce măsuri stricte pentru prevenirea spălării banilor și finanțării terorismului. Casele de schimb valutar vor fi obligate...

Generația Z: Factor cheie pentru viitorul inteligenței artificiale până în 2030

Generația Z va reprezenta 30% din forța de muncă globală până în 2030 și este de așteptat să joace un rol important în adoptarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă