Un smartwatch reprezintă soluția perfectă pentru persoanele care își doresc să aibă un stil de viață sănătos și caută aliați care să le susțină în fiecare zi. Fiecare model este dotat cu diferite caracteristici care ajută la monitorizarea activităților sportive, dar și cu alte funcții smart extrem de utile pentru o organizare rapidă și eficientă.
În multitudinea de modele prezente pe piață poate părea dificil să alegi cel mai bun smartwatch pentru activități sportive, astfel că este indicat să te ghidezi după anumite criterii. Citește în continuare care sunt principalele reguli de selecție ce te asigură că faci cea mai bună alegere pentru tine atunci când cumperi un ceas inteligent pentru sport.
De ce merită să investești într-un smartwatch pentru sport
Principalul avantaj pe care îl are un smartwatch este susținerea pe care o oferă în menținerea unui stil de viață sănătos și activ. Fie că practici sport de performanță ori pentru menținerea în formă, cu siguranță știi că ingredientul principal este păstrarea motivației. Și cea mai mare provocare în acest sens o au persoanele care s-au hotărât recent să ducă un stil de viață mai activ și să acorde mai multă importanță activităților fizice.
Un smartwatch este gadgetul de care ai nevoie pentru a-ți monitoriza rezultatele și a observa progresul înregistrat în mod constant. Astfel nu vei mai renunța dezamăgit la activitatea pe care o faci fiindcă te vei bucura chiar și de micile reușite înregistrate treptat. Vei fi tot mai motivat să îți îmbunătățești rezultatele și îți vei seta cu ușurință noi obiective pe care să le bifezi în viitorul apropiat.
Un ceas inteligent poate înregistra distanța parcursă, viteza, caloriile arse, tensiunea arterială, saturația oxigenului din sânge și alți parametri importanți în activitățile sportive. Alte funcții cu care sunt dotate unele modele sunt calitatea somnului și nivelul de hidratare.
Pe lângă aceste beneficii utile pentru cei care fac sport, un ceas smart permite conectarea la telefon pentru primirea notificărilor atunci când primești un apel ori un mesaj, fiind astfel mereu la curent cu noutățile, setarea reminderelor, afișarea prognozei meteo, efectuarea plăților contactless, accesarea melodiilor de pe smartphone și altele de acest tip.
Criterii care te ajută să alegi cel mai bun smartwatch
Înainte de a cumpăra un model de smartwatch, studiază atent piața și asigură-te că faci cea mai bună investiție pentru tine. Trece pe listă caracteristicile modelului care te interesează, brandul, nivelul de confort, autonomia bateriei și designul.
– Alege un model de smartwatch compatibil cu stilul tău de viață
Modelul care este alegerea perfectă pentru un prieten ori un coleg de muncă s-ar putea să nu se ridice la nivelul așteptărilor tale. De aceea se consideră că cel mai bun model de smartwatch este cel care se pliază pe stilul tău de viață și care răspunde tuturor nevoilor tale.
Așadar, fie că preferi să înoți, să alergi, să faci drumeții montane în fiecare weekend ori să mergi periodic la sala de fitness, testează mai multe modele și alege-l pe cel care este compatibil cu stilul tău de viață. Spre exemplu, dacă vrei să îți monitorizezi sesiunile de înot, asigură-te că modelul ales este rezistent la apă. Dacă obișnuiești să încerci frecvent mai multe tipuri de activități, alege o piesă care are incluse mai multe moduri sportive (ciclism, alergare, înot, baschet, fotbal, alpinism, etc).
– Asigură-te că ceasul inteligent se poate conecta la telefonul tău
Alt criteriu pe care este indicat să îl verifici înainte de a cumpăra cel mai bun smartwatch pentru tine are legătură cu specificațiile tehnice. Alege un model care are același sistem de operare ca telefonul tău – iOS sau Android, astfel încât să se poată stabili conexiunea între cele două piese. Ca să nu ai niciun fel de probleme, mai ales dacă intenționezi să schimbi telefonul în viitorul apropiat, mizează pe accesorii care sunt compatibile atât cu iOS, dar și cu Android.
– Testează mai multe branduri
Brandul este un criteriu de selecție important în alegerea unui ceas inteligent. Numele producătorului și istoria lui pe piață fac diferența atunci când vine vorba despre calitatea produsului. În prezent, cele mai importante firme care produc smartwatch sunt Sekonda, Fitbit, Apple, Samsung și Garmin.
– Nu neglija autonomia bateriei
Designul modern și funcțiile inteligente te pot face să uiți la început de autonomia bateriei, însă acesta nu este un detaliu pe care să îl dai uitării. Gândește-te ce aplicații vei folosi în mod constant, câtă baterie vor consuma acestea și cât de des ești dispus să încarci ceasul. Așadar, interesează-te de informații precum capacitatea bateriei, timpul de așteptare și timpul de încărcare.
– Verifică confortul pe care ți- oferă
Gradul de confort de care te bucuri atunci când porți la încheietură un ceas inteligent este alt criteriu de selecție important. Dacă de la început nu simți dispozitivul confortabil la încheietura mâinii, s-ar putea să te incomodeze frecvent. Așadar, fii atent la greutatea lui, la forma cadranului, dar și la tipul de curea și cataramă. Orice piesă care te jenează chiar de la prima probă ar trebui să îți dea de gândit.
– Mizează pe un design ușor de integrat în orice ținută
Designul este primul detaliu care îți atrage atenția atunci când vezi un ceas inteligent. Alege un model care se vede bine la încheietura ta, dar care este și ușor de integrat în diferite ținute vestimentare. Cu siguranță nu vei purta smartwatch-ul doar pe perioada realizării activităților sportive, ci vei dori să îl ții la mână și în restul timpului. Așadar, alege o piesă ușor de asortat, care completează armonios mai multe stiluri vestimentare. Totuși, în cazul în care vrei să adaugi un condiment vestimentar, optează pentru modele de curele colorate pe care să le poți schimba atunci când dorești.
Ceasurile inteligente au devenit în ultimii ani accesorii din ce în ce mai prezente în viața noastră. Fiecare model este prevăzut cu diferite caracteristici care încurajează un stil de viață activ și susțin o organizare eficientă a task-urilor de zi cu zi, punându-ți la dispoziție toate informațiile necesare.