11.4 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăMediuUnda de poluare pe Dunăre a fost stopată înainte să ajungă în...

Unda de poluare pe Dunăre a fost stopată înainte să ajungă în România

Unda de poluare pe Dunăre a fost stopată de echipele de intervenție din Serbia, înainte să ajungă în România, anunță un comunicat transmis de Administrația Națională Apele Române.

Comunicatul ANAR care anunță stoparea pericolului de poluare a fost transmis la mijlocul zilei de 22 iunie 2023.

“Unda de poluare formată anterior pe Dunăre în zona Cělarevo (Serbia) a fost stopată înainte de a ajunge la granița României. POLUAREA DUNĂRII NU A AVUT IMPACT TRANSFRONTALIER!”, subliniază ANAR.

“Conform informațiilor primite de la echipele de intervenție ale Administrației Bazinale de Apă (Apele Române) Banat prezente încă din după-amiaza zilei de marți la granița României și având în vedere intervalul de timp scurs (peste 30 de ore), unda de poluare formată anterior pe Dunăre în zona Cělarevo (Serbia), la km 1287, a fost stopată înainte de a ajunge la granița României.

 Prin urmare, datorită măsurilor de intervenție luate anterior de către echipele din Serbia, poluarea nu a avut impact transfrontalier.

Conform informațiilor primite de la echipele noastre, în tot acest interval de timp (de peste 36 de ore), la granița României cu Serbia nu s-au observat irizații petroliere, calitatea Dunării fiind în parametri normali. Pentru siguranță, echipele noastre vor continua monitorizarea apelor Dunării în zona Baziaș pentru încă 24 ore”, precizează comunicatul ANAR.

Circa 35 de tone de produse petroliere s-au scurs în Dunăre, în Serbia, în amonte capitala țării, Belgrad. Petrolul s-a scurs dintr-o navă aflată sub pavilion bulgăresc. Accidentul a fost consemnat în Serbia la data de 19 iunie 2023. În seara de 19 iunie, presa din Serbia relata deja despre acest eveniment. Autoritățile din Serbia au anunțat oficial partea română abia în ziua de 20 iunie, la ora 18.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...

Plata ajutoarelor de 100 de euro pentru fermierii din vegetal și zootehnie începe din 15 mai

Plata subvenţiei de 100 de euro/hectar pentru sectorul vegetal pe cadrul de criză Ucraina, respectiv 100 euro/echivalent UVM pentru sectoarele suin şi avicol pentru...

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...
Ultima oră
Pe aceeași temă