19.1 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăVideoVIDEO: Lavrov reacționează la planul de pace african pentru Ucraina

VIDEO: Lavrov reacționează la planul de pace african pentru Ucraina

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că Moscova împărtășește “principalele abordări” ale planului african pentru Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a fost citat de agențiile de presă rusești spunând că planul este “dificil de realizat”.

Peskov a declarat că Putin și-a arătat interesul față de plan, ale cărui 10 puncte au fost expuse de președintele sud-african Cyril Ramaphosa în prezentarea sa, iar Rusia va continua dialogul cu țările africane.

Lavrov a declarat că nu i-au adus liderului rus niciun mesaj din partea lui Zelenskiy.

Președintele rus Vladimir Putin le-a oferit liderilor africani care încearcă să medieze conflictul din Ucraina o listă de motive pentru care crede că multe dintre propunerile lor sunt greșite.

Liderii africani căutau să ajungă la un acord asupra unei serii de “măsuri de consolidare a încrederii”, chiar și în condițiile în care Kievul a început săptămâna trecută o contraofensivă pentru a respinge forțele rusești de pe porțiunile din sudul și estul Ucrainei pe care le ocupă.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Ioana Ancuţa Popoviciu, judecătoarea din dosarul 2 Mai, se mută la altă instanță. Procesul lui Vlad Pascu se reia de la zero

Consiliul Superior al Magistraturii a admis transferul judecătoarei Ioana Ancuţa Popoviciu, care judecă dosarul accidentului de la 2 Mai, de la Judecătoria Mangalia la...

București: Prins de jandarmi cu peste 400 de punguțe de heroină

La data de 19.05.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Structura Centrală au dispus reținerea unui inculpat...

Achiziția avioanelor F-35 ar crea locuri de muncă și ar accelera dezvoltarea tehnologică pe 50 de ani

Achiziția avioanelor militare F-35 ar crea locuri de muncă și ar accelera dezvoltarea tehnologică a României pentru următorii 50 de ani, afirmă un comunicat...
Ultima oră
Pe aceeași temă