3.2 C
București
duminică, 22 decembrie 2024
AcasăLifestyleTravelInițiativă inedită de promovare a turismului românesc – cursă inspirată dintr-un format...

Inițiativă inedită de promovare a turismului românesc – cursă inspirată dintr-un format internațional, pe Valea Oltului

Peste 1.500 de români din toate colțurile țării s-au ȋnscris la o cursă inspirată dintr-un format internațional, care testează rezistența fizică, ȋndemânarea și aptitudinile sociale ale concurenților. 11 echipe, de câte două persoane, au fost selectate pentru a parcurge sute de kilometri ȋn localități din zona Valea Oltului, fără mașini, bani și telefoane, ȋntre 11 și 15 august. Organizatorii Nomadia Bootcamps au gândit această inițiativă inedită pentru a promova turismul românesc și a oferi o experiență locală diferită față de ce este disponibil momentan ȋn piață. 

,,Ideea unei astfel de curse ne-a venit ȋn contextul unui teambuilding pe care voiam să ȋl organizăm diferit față de ce am făcut până acum. Majoritatea celor care aleg să ȋși petreacă minivacanța de Sf. Mărie ȋn țară, oscilează ȋntre Valea Prahovei și litoral, unde este ultra aglomerat, prețurile sunt mari, iar opțiunile de activități destul de limitate. Noi, ȋn echipă, suntem destul de activi și ne-am dorit mai mult decât să stăm pe un șezlong sau la terase. Pe măsură ce veneam cu idei de traseu și probe, toți apropiații noștri, cărora le povesteam, ne spuneau că vor și ei să participe. Așa că ne-am hotărât să facem această inițiativă publică și am ȋnceput să scriem despre ea pe social media. Nu ne-a venit să credem că, ȋn mai puțin de o lună, s-au ȋnscris peste 1.500 de persoane, din toate colțurile țării. Fiind la prima experiență de acest gen și cu puțin timp la dispoziție, am decis să organizăm cursa doar cu 11 echipe”, spune Christian Tudorache, CEO și cofondator Kastel Group. 

Cei 22 de concurenți selectați pentru a participa la Nomadia Bootcamps vor avea de parcurs sute de kilometri ȋn zona Valea Oltului, fără mașini, fără bani și fără telefoane. Vor avea de trecut probe de ȋndemânare și rezistență, atât ȋn localități urbane, cât și rurale. Aptitudinile lor sociale vor fi puse, de asemenea, la ȋncercare, pentru că vor fi nevoiți să facă autostopul, pentru a ajunge dintr-o localitate ȋn alta, dar și să ȋși caute cazare noaptea, dacă nu se află printre echipele salvate. 

Imagini și informații de pe traseu vor fi postate constant pe pagina de Instagram Nomadia Bootcamps, iar urmăritorii ȋși vor putea susține favoriții. La final de fiecare zi de bootcamp, echipele se vor vota între ele, la fel vor face și cei din social media, iar primele patru echipe care obțin cele mai multe voturi se vor salva. Vor avea cazarea asigurată, cină, mic dejun și somn odihnitor. 

Echipa câștigătoare va fi desemnată ȋn urma finalei, care se va desfășura ȋn seara de 14 august. Premiile vor fi donate unei cauze caritabile aleasă de organizatori, toți concurenții acceptând, prin contract, să renunțe la beneficiile materiale potențiale. 

22 de români vor trăi experiențe similare cu cele pe care le-au văzut la TV

,,A fost cea mai spontană chestie; navigam random pe Tiktok și am dat peste primul filmuleț de prezentare al Nomadia – ceva scurt, dar pe subiect, care mi-a stârnit curiozitatea. I-am trimis prietenei mele, Valentina, și am hotărât, instant să ne ȋnscriem. Chiar ne doream o provocare, o experiență pe care să o trăim ȋmpreună și să o ținem minte toată viața. Am avut, apoi, un interviu cu Christian Tudorache, ȋn care ne-a explicat regulile jocului, condițiile de participare, posibilele riscuri. Vibe-ul lui extraordinar de bun a fost de-a dreptul molipsitor, a transmis siguranță, atenție la detalii și professionalism, iar asta a cântărit mult, a fost piatra de temelie ȋn decizia noastră de a participa la cursă”, mărturisește Diana, una dintre concurente. 

Dacă Diana s-a ȋnscris, din start, la cursă, ȋmpreună cu prietena ei cea mai bună, mulți dintre candidați au aplicat individual. Astfel, trei dintre cele 22 de echipe sunt formate din persoane care nu se cunosc și au fost selectate separat de către organizatori. Nomazii au vârste cuprinse ȋntre 21 și 56 de ani, semn că dorința de aventură nu este specifică doar celor tineri. 

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Venituri record pentru dezvoltarea de aplicații în 2024, în ciuda scăderii descărcărilor

Dezvoltatorii de aplicații au înregistrat venituri record în 2024, deși utilizatorii au instalat mai puține aplicații decât în ​​anul precedent App Store și Google Play...

PNL în colaps financiar: Audit comandat pentru cheltuielile „scăpate de sub control”

Președintele executiv al partidului, Ilie Bolojan, a anunțat în ședința conducerii că acest audit este necesar pentru a clarifica situația financiară și a gestiona...

Ordonanța „Trenuleț” 2024 – măsuri dure pentru echilibrarea bugetului

Pensii înghețate până la aprobarea bugetului pe 2025, salariile bugetarilor blocate la nivelul din 2024, semnale clare de austeritate pentru anul viitor Proiectul Ordonanței „Trenuleț”...
Ultima oră
Pe aceeași temă