18.9 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăPoliticăBP al Senatului se reunește marți pentru convocarea plenului ce își va...

BP al Senatului se reunește marți pentru convocarea plenului ce își va alege președintele

Biroul Permanent(BP) al Senatului se reuneşte, marţi dimineaţă, în vederea convocării plenului în care va fi ales președintele Camerei Superioare a Parlamentului, au informat surse politice.

Potrivit site-ului Senatului, şedinţa Biroului Permanent va avea loc începând cu ora 9,30.

Coaliţia îl susţine pe liderul PNL, Nicolae Ciucă, pentru a fi ales în funcţia amintită, după ce în cursul zilei de luni, acesta a depus mandatul Guvernului pe care l-a condus, potrivit agerpres.ro.

Pe 29 iunie 2022, Florin Cîţu a demisionat din funcţia de preşedinte al Senatului, Alina Gorghiu asigurând de la acea dată interimatul.

Florin Cîțu îi cere demisia șefei Senatului – VIDEO

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat că Anca Dragu ar trebui să-și dea demisia de la șefia Senatului dacă „mai are onoare”.

„Astăzi ar fi trebuit să-și dea demisia. Cred că după ce vom avea motivarea CCR, dacă există onoare, vom avea și demisia celuilalt președinte al Parlamentului. Președintele Senatului își va da demisia pentru că … ”, a declarat Florin Cîțu.

Întrebat dacă va trimite conducerii Parlamentului demisia lui Ludovic Orban, Cîțu a evitat un răspuns direct: „Decizia este un act unilateral”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Eurovision prezintă o dezbatere între candidații la președinția CE. Țările din est nu au candidat, Iohannis nu este menționat

Eurovision va transmite o dezbatere între "candidații principali la președinția Comisiei Europene", aceștia fiind Walter Baier, Sandro Gozi, Ursula von der Leyen (președinta în...

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene se laudă cu proiectele din ultimii ani

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a subliniat marți, în cadrul unei declarații la Craiova, importanța investițiilor în sectorul sănătății din România în...

Festivalul de artă stradală de la Buzău devine internațional. Sunt așteptați peste 20.000 de oameni

Peste 20.000 de oameni sunt așteptați la festivalul de artă stradală de la Buzău, care, la ediția din anul 2024, devine un eveniment internațional. Festivalul...
Ultima oră
Pe aceeași temă