4.8 C
Bucureศ™ti
vineri, 18 octombrie 2024
AcasฤƒSฤƒnฤƒtateGrevฤƒ japonezฤƒ รฎn spitale ศ™i alte unitฤƒศ›i de sฤƒnฤƒtate ศ™i asistenศ›ฤƒ socialฤƒ

Grevฤƒ japonezฤƒ รฎn spitale ศ™i alte unitฤƒศ›i de sฤƒnฤƒtate ศ™i asistenศ›ฤƒ socialฤƒ

SindicaliลŸtii din Sฤƒnฤƒtate declanศ™eazฤƒ astฤƒzi o grevฤƒ japonezฤƒ รฎn instituลฃiile publice de sฤƒnฤƒtate ลŸi asistenลฃฤƒ socialฤƒ, fฤƒrฤƒ รฎntreruperea activitฤƒลฃii, pรขnฤƒ la rezolvarea revendicฤƒrilor, a anunลฃat Federaลฃia Sanitas.

Potrivit unei postฤƒri pe pagina deย Facebook, greviลŸtii vor purta banderole sau ecusoane cu รฎnsemnele „SANITAS”.

Greva japonezฤƒ se va desfฤƒลŸura pe รฎntreaga perioadฤƒ a negocierilor cu factorii de decizie, pรขnฤƒ la soluลฃionarea revendicฤƒrilor sindicaliลŸtilor. Reprezentanลฃii Sanitas precizeazฤƒ cฤƒ, รฎn cazul eลŸuฤƒrii negocierilor, Consiliul Naลฃional al Federaลฃiei va decide continuarea calendarului de acลฃiuni.

Revendicฤƒrile sindicaliลŸtilor sunt: deblocarea posturilor รฎn sistemul sanitar public; punerea รฎn aplicare, รฎn integralitatea sa, a Legii nr. 153/2017 pentru toลฃi angajaลฃii din sistemul de sฤƒnฤƒtate; acordarea salariilor de bazฤƒ din grilฤƒ tuturor angajaลฃilor; calcularea tuturor sporurilor prin raportare la salariul aflat รฎn platฤƒ; calcularea tarifului orar pentru gฤƒrzi prin raportare la salariul aflat รฎn platฤƒ; calcularea indemnizaลฃiei de hranฤƒ prin raportare la salariul minim brut pe ลฃarฤƒ actual.

De asemenea, se solicitฤƒ reluarea discuลฃiilor asupra proiectului de Lege a salarizฤƒrii, cu respectarea principiilor stabilite รฎn cadrul grupului de lucru de la nivelul Ministerului Sฤƒnฤƒtฤƒลฃii, „acesta asigurรขnd: predictibilitatea creลŸterii veniturilor fiecฤƒrui salariat din sistem, o ierarhie corectฤƒ ลŸi echitabilฤƒ a salariaลฃilor din sistem”.

รŽn plus, conform organizaลฃiei sindicale, se doreลŸte finanลฃarea corectฤƒ ลŸi suficientฤƒ a instituลฃiilor din sฤƒnฤƒtate, reluarea imediatฤƒ a negocierilor รฎn vederea semnฤƒrii Contractului Colectiv de Muncฤƒ la nivelul sectorului bugetar Sฤƒnฤƒtate, finanลฃarea de la bugetul de stat a voucherelor de vacanลฃฤƒ pentru acest domeniu, garantarea menลฃinerii locurilor de muncฤƒ pentru personalul angajat รฎn unitฤƒลฃile medicale din reลฃeaua CFR ลŸi dupฤƒ ce acestea vor fi transferate la alte autoritฤƒลฃi.

Alte solicitฤƒri vizeazฤƒ deblocarea posturilor รฎn sistemul de asistenลฃฤƒ socialฤƒ ลŸi punerea รฎn aplicare, รฎn integralitatea sa, a Legii nr. 153/2017 pentru toลฃi angajaลฃii din acest sistem. 

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ pe TwitterFacebook ศ™i Google News!

Laurenศ›iu Muศ™oiu
Laurenศ›iu Muศ™oiu
Laurenศ›iu Mihail Muศ™oiu lucreazฤƒ รฎn presa centralฤƒ din anul 2008. Din anul 2018 lucreazฤƒ la โ€œRomรขnia liberฤƒโ€. A absolvit Facultatea de Jurnalism ศ™i ศ˜tiinศ›ele Comunicฤƒrii din cadrul Universitฤƒศ›ii din Bucureศ™ti. Deศ›ine un master รฎn Cercetare รฎn ศ˜tiinศ›ele Comunicฤƒrii. Este, de asemenea, profesor pentru รฎnvฤƒศ›ฤƒmรขntul primar ศ™i preศ™colar.
Cele mai citite

Pensionare anticipatฤƒ pentru romรขnii care locuiesc รฎn zone poluate

Un proiect legislativ, adoptat tacit de Senat, reintroduce aceastฤƒ pensionare anticipatฤƒย  De la 1 septembrie, noua Lege a pensiilor a รฎnlocuit-o pe cea anterioarฤƒ ศ™i...

Cazinoul din Constanศ›a รฎntredeschide uศ™a, dupฤƒ 4 ani de reabilitare

Toate elementele decorative vor arฤƒta la fel ca acum 100 de ani, spun constructorii, pentru cฤƒ sunt refฤƒcute dupฤƒ modelul original. Deศ™i la รฎnceputul anului,...

Fii brand รฎntรขi la tine acasฤƒ

Flori rare, crescute cu greu, uneori la umbrฤƒ, deศ™i au nevoie de luminฤƒ ศ™i soare mult, produsele romรขneศ™ti sunt rara avis pe rafturile marilor...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ