5 C
București
miercuri, 25 decembrie 2024
AcasăInternaționalPercheziții și arestări printre colaboratorii Eugeniei Guțul, cea care poate deveni guvernator...

Percheziții și arestări printre colaboratorii Eugeniei Guțul, cea care poate deveni guvernator în Găgăuzia

Autoritățile din Republica Moldova au realizat mai multe percheziții și au operat arestări în rândurile colaboratorilor Eugeniei Guțul, care este candidatul cu cele mai multe voturi pentru funcția de guvernator în Găgăuzia.

Guțul a obținut cele mai multe voturi în primul tur al alegerilor. Astfel, ea s-a calificat în turul al doilea, cel decisiv. Pe locul al doilea în primul tur, deci contracandidatul ei în turul al doilea, este un politician din Partidul Socialist (PSRM), Grigore Uzun.

Perchezițiile și arestările în rândul echipei lui Guțul s-au produs la o săptămână după primul tur al alegerilor. Perchezițiile s-au desfășurat la sedii din Găgăuzia ale Partidului Șor și la domiciliile din Găgăuzia ale unor membri ai acestui partid. De asemenea, au avut loc percheziții și în alte zone din Republica Moldova, inclusiv în municipiul Chișinău.

Acuzațiile împotriva echipei Eugeniei Guțul este că ar fi utilizat donații, pentru campania electorală, peste limita admisă de legislația centrală a Republicii Moldova. Partidul Șor a mai fost acuzat de fapte similare, în ultimii ani, la diverse alegeri de pe teritoriul Republicii Moldova.

Atât Eugenia Guțul cât și contracandidatul ei, Grigore Uzun, sunt considerați politicieni pro – ruși. Deci indiferent care dintre cei doi va fi ales guvernator (bașcan), Găgăuzia va avea o conducere favorabilă Rusiei. Găgăuzia este o unitate teritorială autonomă (UTA) din componența Republicii Moldova. Regiunea autonomă este în sudul Republicii Moldova, foarte aproape de granița cu Ucraina și cu România.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Sorin Grindeanu anunță finalizarea și punerea în trafic a încă 250 km de drum de mare viteză în 2025

În prezent, România beneficiază de o rețea rutieră de mare viteză de 1.280 km Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că România continuă să accelereze...

„Urbi et Orbi”. Papa Francisc a transmis tradiționalul său mesaj

Papa Francisc a transmis, pe 25 decembrie 2024, tradiționalul său mesaj "Urbi et Orbi" din Bazilica Sfântul Petru, adresându-se lumii cu apeluri pentru pace...

Croația reintroduce serviciul militar obligatoriu, după 16 ani de suspendare

Ministerul Apărării din Croația, membră NATO din 2009, a anunțat marți că, începând cu ianuarie 2025, va demara procesul de reintroducere a serviciului militar...
Ultima oră
Pe aceeași temă