22.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSocialEvenimentIncendiu la Rafinăria Petrobrazi. Un bărbat a suferit arsuri grave și a...

Incendiu la Rafinăria Petrobrazi. Un bărbat a suferit arsuri grave și a fost transportat cu elicopterul SMURD

Un incendiu s-a declanșat luni după-amiază în incinta Rafinăriei Petrobrazi, mai multe persoane având nevoie de îngrijiri medicale. Două persoane implicate în incident au suferit arsuri prin flacără, una dintre ele pe circa 72% din suprafaţa corporală, iar cealaltă pe aproximativ 15% din corp. 

Echipa de răspuns la situaţii de urgenţă a Rafinăriei Petrobrazi a fost mobilizată în urma incendiului declanşat luni după-amiază, a coordonat operaţiunile de asistenţă şi este în contact cu toate autorităţile relevante, potrivit reprezentanţilor companiei.

„Astăzi, în jurul orei 15:00, un incendiu a avut loc în cadrul rafinăriei. Incendiul a fost stins. În urma incidentului, trei persoane au necesitat îngrijiri medicale, două dintre ele fiind transportate la spital. Echipa de răspuns la situaţii de urgenţă a companiei a fost mobilizată, a coordonat operaţiunile de asistenţă şi este în contact cu toate autorităţile relevante. Menţionăm că rafinăria se află în prima săptămână a unui proces de revizie a cărui durată este de şase săptămâni”, conform sursei citate.

Două persoane implicate în incident au suferit arsuri prin flacără, una dintre ele pe circa 72% din suprafaţa corporală, iar cealaltă pe aproximativ 15% din corp.

Conform Serviciului Judeţean de Ambulanţă Prahova, la locul solicitării au fost găsite trei victime.

Un bărbat de 59 de ani, care are arsuri de gradul III-IV, prin flacără, pe aproximativ 72% din suprafaţa corpului şi arsuri de căi aeriene superioare, a fost preluat de elicopterul SMURD şi dus la Spitalul Floreasca.

Un alt bărbat, de 55 de ani, are arsuri de gradul II-III, prin flacără, pe circa 15% din corp şi a fost dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

De asemenea, un bărbat de 60 de ani are traumatism la un picior, însă a refuzat examinarea şi transportul la spital, a precizat sursa citată.

De pe amplasamentul rafinăriei a putut fi observat, timp de mai multe minute, de la mulţi kilometri depărtare, un fum gros.

Rafinăria Petrobrazi este, timp de 6 săptămâni, în revizie generală, activitatea acesteia fiind oprită. 

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Opt persoane au murit în accidentul de elicopter din Iran. Alături de președinte se aflau ministrul de externe și doi lideri regionali

Opt persoane se aflau în elicopterul care s-a prăbușit în Iran, toate cele opt persoane fiind declarate decedate. Principalul oficial care a murit este președintele...

Nicuşor Dan promite înlocuirea a 280 de km de reţea de termoficare, reabilitarea a 5 poduri şi pasaje şi achiziţionarea de noi tramvaie

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi-a prezentat luni priorităţile pentru un al doilea mandat, printre care se numără înlocuirea a 280 de kilometri de reţea...

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă