13.2 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Astronautul Sultan al-Neyadi din Emiratele Arabe Unite, primul cetățean arab care...

VIDEO: Astronautul Sultan al-Neyadi din Emiratele Arabe Unite, primul cetățean arab care a pășit în spațiu

Astronautul Sultan Al Neyadi din Emiratele Arabe Unite (EAU) și astronautul Steve Bowen de la NASA s-au aventurat în afara Stației Spațiale Internaționale (ISS) pentru o ieșire în spațiu de șase ore și jumătate. Ei au instalat sistemul de generare a energiei electrice al stației.

Bowen și Al Neyadi urmau să recupereze echipamentul de antenă în banda S și să îl ducă în interiorul stației spațiale pentru recondiționare.

Această călătorie în spațiu este a opta ieșire pentru Bowen și prima pentru un astronaut din Emiratele Arabe Unite, a anunțat NASA pe site-ul său.

Al-Neyadi, în vârstă de 41 de ani, este al patrulea astronaut dintr-o țară arabă și al doilea din Emirate care merge în spațiu, dar primul care a ieșit de pe ISS, timp de aproximativ șase ore și 30 de minute.

Purtând un costum spațial purtând steagul Emiratelor Arabe Unite, el a efectuat “prima ieșire în spațiu din istoria unui astronaut arab”, a precizat Centrul spațial Mohamed bin Rashid din Emiratele Arabe Unite (MBRSC) pe site-ul său, calificând evenimentul drept “o altă piatră de hotar istorică”.

Alături de americanul Stephen Bowen, misiunea sa include “pregătirea instalării panourilor solare”, a explicat astronautul pe Twitter.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Maia Sandu speră ca Republica Moldova să intre în UE “până în 2030”

Președinta Maia Sandu le-a spus cetățenilor Republicii Moldova că țara lor ar putea fi primită în Uniunea Europeană până în anul 2030. "Depinde de noi...

ING Bank România are un nou director de Marketing, Comunicare și Brand Experience

ING Bank România a anunțat astăzi, prin intermediul unui comunicat de presă, numirea Dianei Mihai în funcția de director de Marketing, Comunicare și Brand...

Kosovo are dificultăți în aderarea la Consiliul Europei

Prim-ministrul din Kosovo, Albin Kurti, a criticat miercuri condiţiile de aderare la Consiliul Europei, în special crearea unei structuri guvernamentale semiautonome pentru comunitatea sârbă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă