2 C
București
marți, 31 decembrie 2024
AcasăSocialMeteoPrognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Regimul termic va fi unul oscilant

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Regimul termic va fi unul oscilant

Regimul termic estimat de către meteorologi pentru următoarele două săptămâni (24 aprilie – 7 mai) va fi unul oscilant, în care ploile se vor afla în prim-plan, iar valorile termice maxime se anunţă plăcute, în contrast cu temperaturile nocturne care ar putea coborî şi până la -4 grade, mai ales în zona montană.

Potrivit prognozei publicate, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), în Banat, în prima zi a intervalului se vor înregistra valori termice apropiate de mediile multianuale pentru această regiune, maxime de 19 – 20 de grade şi minime de 8 – 10 grade. Ulterior, vremea se va răci, astfel în zilele de 26 şi 27 aprilie se vor înregistra maxime termice în jurul a 14 grade şi minime de 2 – 4 grade. După acest interval, deşi vor mai fi alternanţe termice, media temperaturilor maxime va fi în general de 18 – 21 de grade, iar a celor minime va fi de 6 – 8 grade.

Vor fi ploi în perioada 24 – 26 aprilie, local însemnate cantitativ în noaptea de luni spre marţi (24/25 aprilie) şi pe parcursul zilei de marţi (25 aprilie). Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată şi după data de 30 aprilie.

În Crişana, vremea va intra într-un proces de răcire, ce se va resimţi la nivelul întregii regiuni, mai ales în zilele de 26 şi 27 aprilie, când media valorilor termice diurne va fi de 14 grade, iar a celor nocturne se va situa în jurul valorii de 3 grade. Spre finalul primei săptămâni valorile termice se vor apropia de normalul climatologic, respectiv o medie regională a maximelor de 18 grade şi minime în jurul a 6 grade.

La început lunii mai, deşi vor fi mici variaţii de la o zi la alta, valori termice mai ridicate sunt estimate după 6 mai, când se pot atinge maxime în general de peste 20 de grade şi minime de 8 – 9 grade. Vor fi ploi în perioada 24 – 26 aprilie, local însemnate cantitativ în noaptea de luni spre marţi (24/25 aprilie) şi pe parcursul zilei de marţi (25 aprilie). Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată şi după data de 30 aprilie.

În Transilvania, în prima zi a intervalului, se vor înregistra valori termice apropiate de mediile multianuale, respectiv o medie a maximelor de 17 – 18 grade, apoi se va răci treptat, iar în 26 şi 27 aprilie se vor înregistra maxime termice în jurul a 13 grade. După acest interval, deşi vor mai fi alternanţe termice, media maximelor va fi în general de 16 – 17 grade, cu posibile valori mai ridicate spre finalul intervalului.

Media temperaturilor minime se va situa între 4 şi 6 grade, însă în zilele de 28 şi 29 aprilie sunt estimate valori de cel mult două grade, chiar mai scăzute, uşor negative (între -3 şi -2 grade) în zonele depresionare. Vor fi ploi în perioada 24 – 26 aprilie, local însemnate cantitativ pe parcursul zilelor de marţi şi miercuri (25 şi 26 aprilie). Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată şi după data de 30 aprilie.

În Maramureş, luni, se vor înregistra valori termice diurne apropiate de normalul climatologic al datei, respectiv o medie a acestora de 18 – 19 grade, după care se va răci, iar în perioada 25 – 28 aprilie se vor înregistra maxime termice în jurul a 13 grade. După acest interval, deşi vor mai fi alternanţe termice, media maximelor va fi în general de 16 – 18 grade, cu valori posibil mai ridicate spre finalul intervalului.

Media temperaturilor minime va scădea de la 8 grade în prima noapte până spre 0 – 2 grade în 28 aprilie. În restul intervalului se va reveni la valori în jurul a 5 grade. Vor fi ploi în perioada 24 – 26 aprilie, posibil însemnate cantitativ pe parcursul zilelor de marţi şi miercuri (25 şi 26 aprilie). Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată şi după data de 30 aprilie.

În Moldova, în primele două zile ale intervalului de prognoză, se vor înregistra valori termice diurne apropiate de normele climatologice, respectiv o medie regională a acestora de 18 grade, apoi se va răci, iar în perioada 26 – 28 aprilie se vor înregistra maxime termice de 13 – 14 grade. După acest interval, deşi vor mai fi alternanţe termice, maximele vor fi în general de 16 – 17 grade, cu valori mai ridicate, spre 19 – 20 de grade, la finalul intervalului.

Media temperaturilor minime va fi de 6 – 8 grade în primele nopţi, va scădea la 3 – 4 grade în 28 şi 29 aprilie, apoi se va reveni la valori în jurul a 6 grade. Vor fi ploi în perioada 24 – 26 aprilie, pe alocuri însemnate cantitativ, iar o probabilitate mai ridicată va fi şi în prima săptămână din luna mai.

În Dobrogea, la nivelul acestei regiuni, în primele două zile, media temperaturilor maxime va fi de 18 – 20 grade, dar cu valori mai scăzute în zona litoralului, apoi vremea se va răci, astfel că media acestora în perioada 26 – 28 aprilie va fi de 14 – 15 grade. După acest interval, maximele termice vor fi în general de 16 – 17 grade, cu valori mai ridicate, spre 18 – 20 de grade, la finalul intervalului.

Media temperaturilor minime va fi de 8 – 10 grade, în primele nopţi, va scădea la 6 grade, pe 28 şi 29 aprilie, după care se vor înregistra valori în jurul a 8 grade. Vor fi ploi îndeosebi în 26 şi 27 aprilie, când şi cantităţile de apă pot fi însemnate, iar cu o probabilitate în creştere şi la începutul lunii mai.

În Muntenia, în prima zi a intervalului de referinţă, se vor înregistra valori termice diurne în jurul normelor climatologice în toată regiunea, respectiv o medie a acestora de 20 – 21 de grade, apoi se va răci treptat, iar pentru perioada 26 – 28 aprilie sunt estimate temperaturi de 15 – 16 grade. Ulterior, deşi vor mai fi alternanţe termice, media maximelor va fi în general de 18 – 19 grade, cu valori mai ridicate spre finalul intervalului când se vor putea depăşi 20 – 22 de grade.

Media temperaturilor minime va scădea de la 7 – 9 grade, în primele nopţi, până spre 4 grade în zilele de 28 şi 29 aprilie, apoi în restul intervalului se va reveni la valori de 7 – 8 grade. Vor fi ploi în perioada 25 – 27 aprilie, izolat însemnate cantitativ, şi cu o probabilitate în creştere şi la începutul lunii mai.

În Oltenia, valorile termice diurne vor scădea treptat de la o medie regională de 18 – 19 grade în prima zi, până la 16 grade în 27 aprilie, apoi se va încălzi, astfel că la finalul primei săptămâni sunt estimate maxime de 18 – 20 de grade. În a doua săptămână este posibilă o scădere uşoară a temperaturilor maxime în zilele de 2 şi 3 mai, dar se va reveni la maxime în jurul a 20 de grade.

Media temperaturilor minime va scădea de la 9 – 10 grade în prima noapte, până spre 4 – 5 grade în 28 şi 29 aprilie. Pentru restul intervalului sunt estimate valori de 7 – 8 grade. Va ploua temporar în perioada 24 – 27 aprilie, iar cu o probabilitate în creştere şi la începutul lunii mai.

La munte, valorile termice diurne vor scădea treptat de la o medie pentru întreaga zonă de 8 grade în prima zi, până la 4 grade în zilele de 26 şi 27 aprilie, apoi se va reveni treptat la 8 grade, posibil mai ridicate spre finalul intervalului de anticipaţie. Evoluţia va fi asemănătoare şi în regimul nocturn al temperaturilor, tendinţa fiind de scădere, de la 2 – 3 grade în prima noapte, până spre valori preponderent negative, la o medie ce va oscila între -4 şi -2 grade, în perioada 27 – 29 aprilie.

Apoi, sunt estimate valori de la un grad la cel mult două grade. Temporar, vor fi precipitaţii în perioada 24 – 27 aprilie, iar cu o probabilitate în creştere şi după data de 30 aprilie. 

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Bursele europene închid în scădere ultima sesiune completă din 2024

Anul 2024 se încheie sub semnul incertitudinilor economice globale, dar și al unor câștiguri moderate pe piețele europene Bursele europene au încheiat luni în scădere,...

Record negativ vechi de peste un secol, egalat de Ruben Amorim! Manchester United se confruntă cu spectrul retrogradării

Manchester United a încheiat anul 2024 cu o înfrângere dureroasă pe Old Trafford, scor 0-2 împotriva lui Newcastle, în cadrul etapei a 19-a din...

Părinții băiatului sârb care a ucis 10 persoane într-un atac la o școală au fost condamnați și închiși

Părinții unui băiat în vârstă de 13 ani din Belgrad au fost închiși, după ce acesta a împușcat mortal nouă elevi și un agent...
Ultima oră
Pe aceeași temă