21.8 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăInternaționalVIDEO - Papa Francisc: "Ajutați iubitul popor ucrainean în călătoria sa spre...

VIDEO – Papa Francisc: „Ajutați iubitul popor ucrainean în călătoria sa spre pace”

Papa Francisc a părut să le ceară rușilor să caute adevărul despre invazia țării lor în Ucraina, în mesajul său de Paște adresat lumii, duminică 9 aprilie.

Francisc, în vârstă de 86 de ani, a prezidat o slujbă solemnă în ziua de Paște, într-o însorită Piață Sfântul Petru, după ce frigul neobișnuit din această perioadă l-a forțat să sară peste o slujbă în aer liber vineri – o măsură de precauție în urma spitalizării sale pentru bronșită.

„Ajutați-l pe iubitul popor ucrainean în călătoria sa spre pace și răspândiți lumina Paștelui asupra poporului rus”, a spus el.

De când Rusia a invadat Ucraina în februarie anul trecut, Francisc s-a referit de cel puțin două ori pe săptămână la Ucraina și la poporul său ca fiind „martiri” și a folosit cuvinte precum agresiune și atrocități pentru a descrie acțiunile Rusiei.

Așa cum a făcut în fiecare an de Paște, Francisc a făcut apel la pace în Orientul Mijlociu, apelul său devenind și mai accentuat din cauza violențelor recente de la Ierusalim și a schimburilor de focuri transfrontaliere care implică Israelul, Libanul și Siria.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...
Ultima oră
Pe aceeași temă