Chef Cristian Marin
cristianmarin_cuisine Instagram
https://www.facebook.com/cristian.marin.7549185
www.ohvaz.ro
Ingrediente pentru 4 portii:
600 gr pulpe de pui dezosate taiate cuburi mari
100 gr chorizo taiat feliute .
150 gr apio cubulete
150 gr ardei gras tricolor taiat grosier
100 gr ceapa rosie cubulete
150 gr rosii proaspete taiate cubulete fara pielita si seminte
100 gr fasole rosie (conserva)
150 gr orez cu bob lung
50 gr unt
3 cani supa de pui
1 frunza de dafin
1 lingurita de cimbru
1 lingurita de chimion
1 lingurita de busuioc uscat
1 lingurita de sare
1/2 lingurita de chili
1 legatura de patrunjel tocat
1 lingurita de boia dulce afumata
Mod de preparare:
Macinam toate condimente in afara de frunza de dafin.
Intr-o cratita medie cu fundul dublu, sotam in unt apio si ceapa iar dupa 2 min adaugam si ardeiul gras.
In alta tigaie prajim usor, pe fiecare parte, in putin ulei, bucatile de pui asezonate cu o parte din amestecul de condimente.
Adaugam peste legumele sotate puiul,chorizo, rosiile, fasolea rosie, foaia de dafin, restul din amestecul de condimente, 1 cana de supa de pui, aducem la clocot si lasam 20 min sa fiarba.
Intr-o craticioara mica fierbem orezul in supa de pui, pana la consistenta dorita.
In reteta originala, orezul se pune la fiert impreuna cu puiul. Am ales sa il fierb separat, pentru un altfel de plating.