27.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăInternaționalVIIDEO: Sute de mii de pești morți plutesc în râul Darling, în...

VIIDEO: Sute de mii de pești morți plutesc în râul Darling, în apropiere de orașul Menindee

Sute de mii de pești morți au fost văzuți plutind în râul Darling, în apropiere de orașul Menindee, la aproximativ 997 km vest de Sydney, capitala statului.

Această situație survine după moartea peștilor în aceeași zonă în 2018 și 2019, când, până la un milion de pești au murit din cauza debitului slab al apei, a calității slabe a apei și a schimbărilor bruște de temperatură.

Divizia de apă a Departamentului de Planificare și Mediu din NSW a declarat pe Twitter că “nivelurile de oxigen dizolvat rămân o preocupare pentru sănătatea peștilor” în zonă.

“Există un număr mare de morți de pești (predominant heringi osoși) în râul Darling între Lacul Wetherell și comuna Menindee”, a declarat agenția.

Sute de mii de pești morți au fost găsiți în râu, iar ofițeri de stat din domeniul pescuitului au fost trimiși în zonă pentru a evalua problema, a relatat sâmbătă (18 martie) Australian Broadcasting Corporation.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...

Cod galben de furtuni, pentru 24 de județe și Capitală. HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă în cursul acestei zile în 24 de...

Analiză: Trei din patru companii nu reușesc să gestioneze în mod eficient mobilitatea resurselor umane

Doar unul din patru angajatori (25%) dispune de o funcție de mobilitate pe deplin dezvoltată, iar trei sferturi (75%) nu reușesc să profite de...
Ultima oră
Pe aceeași temă