2.5 C
București
joi, 21 noiembrie 2024
AcasăMediuCopiii români pot urma un program gratuit intitulat "Junior Ranger"

Copiii români pot urma un program gratuit intitulat „Junior Ranger”

Copiii români cu vârsta de peste 12 ani pot urma un program gratuit intitulat „Junior Ranger”.

Programul este organizat de Fundația Conservation Carpathia și dorește să implice copiii „într-o serie de activități despre natură, în natură, alături de rangerii fundației, deschizându-le astfel orizontul către o nouă profesie de viitor”, anunță un comunicat de presă transmis de Conservation Carpathia.

Programul „Junior Rangers” este gratuit și se adresează, pentru început, copiilor din Rucăr, Podul Dâmboviței, Dragoslavele, Lerești și Nucșoara. În perspectivă, programul se va extinde și în alte regiuni. Pentru a se înscrie, copiii pot trimite, până la 1 aprilie 2023, o scrisoare sau un scurt video către organizator, în care să se prezinte, să explice de ce este importantă pentru ei natura și de ce și-ar dori să participe la acest program.

Un număr de 40 de copii vor fi selectați pentru a participa la o tabără de cinci zile în care vor învăța noțiunile de bază despre ecosisteme, arii protejate și principalele responsabilități ale unui ranger. În etapa a doua vor merge 10 dintre cei mai implicați și curioși copii. Aceștia vor beneficia de un program de formare continuă prin activități în teren împreună cu rangerii fundației, pe o durată de cinci luni. De asemenea, cei 10 copii vor primi o excursie într-un parc național din țară.

Un „junior ranger” învață ce înseamnă profesia de ranger

Profesia de ranger a fost introdusă în ultimul deceniu în Clasificatorul Ocupațiilor din România. În schimb, această profesie are deja tradiție în parcurile naționale din străinătate.

Rangerul are activități de monitorizare și de protejare a biodiversității și a valorilor naturale din aria în care-și desfășoară activitatea. Un ranger verifică respectarea legislației și a regulamentului ariei naturale, are activități de ghidaj și de informare a turiștilor, activități de educație. Rangerul face și monitorizare a faunei și inventariere a florei, fiind un suport pentru echipele de cercetare. Rangerul colaborează cu localnicii precum și cu autoritățile care pot interveni în caz de urgențe.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Dacia Sandero, din nou pe primul loc în Europa în octombrie: Peste 21.000 de unități vândute

Dacia Sandero a revenit pe primul loc în topul celor mai vândute mașini din Europa în luna octombrie, cu 21.266 de unități vândute, potrivit...

Traian Băsescu spune că Rusia nu va risca folosirea armelor nucleare

Fostul președinte al României, Traian Băsescu a făcut o analiză politică atât a candidaților la alegerile prezidențiale și parlamentare din 2024, cât și...

Seifuri de hotel: Cât de sigure sunt pentru oaspeți?

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...
Ultima oră
Pe aceeași temă