12.7 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăPoliticăCurtea de Justiție a UE va analiza decizia JAI, de respingere a...

Curtea de Justiție a UE va analiza decizia JAI, de respingere a intrării României în Schengen

Curtea de Justiție a UE va analiza decizia Consiliului JAI, de respingere a intrării României în Spațiul Schengen.

Anunțul privind această contestație în justiție a fost făcut, luni, 27 februarie 2023, de europarlamentarul Eugen Tomac.

“Mi-a acceptat Curtea de Justiţie a UE dosarul cu Consiliul Uniunii Europene pe subiectul Schengen. Vom avea proces”, a precizat eurodeputatul Eugen Tomac, președintele PMP.

Următoarea reuniune ordinară a Consiliului JAI este planificată în martie 2023. Încă nu se știe dacă se va discuta despre o nouă extindere a Spațiului Schengen. Dar cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a anunțat, acum o săptămână, că țara lui va continua să respingă primirea României și a Bulgariei în Spațiul Schengen.

În decembrie 2022, la ultimul Consiliu JAI, împotriva României și Bulgariei au votat Austria și Olanda. Olanda a susținut ulterior că ar fi acceptat primirea României, dacă nu era corelată cu aceea a Bulgariei. Un singur veto este suficient pentru blocarea accesului unei țări în grupul Schengen.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ceremonia de finalizare a studiilor: Tradiții și simboluri ale maturității academice

Momentul absolvirii marchează o etapă definitorie în viața oricărui student, fiind punctul culminant al anilor de studiu și dedicare. Este ziua în care tradiția...

SUA nu consideră că Israelul face „genocid” în Gaza, dar trebuie „ să protejeze civilii”

Statele Unite(SUA) nu consideră că Israelul comite un "genocid" în Fâşia Gaza, dar îl îndeamnă pe aliatul lor "să facă mai mult pentru a...

A fost dezvoltat plasticul care se descompune când nu mai e nevoie de el

O echipă de cercetători a dezvoltat un nou tip de plastic biodegradabil, care conține bacterii vii ce declanșează descompunerea materialului, potrivit antena3.ro. Noul plastic care...
Ultima oră
Pe aceeași temă