O analiză Bloomberg este îngrijorătoare cu privire la efectele pandemiei asupra adolescenților
”Obișnuirea mono a fost unul dintre cele mai rele lucruri care ți s-ar putea întâmpla în liceu. Se vor învârti zvonuri despre cine te-a sărutat. Ai rata jocurile sportive, balul de absolvire, chiar și absolvirea. Dar astăzi, „boala sărutului” se află pe lista grijilor unui adolescent.
Adolescenții care au crescut în timpul pandemiei trăiesc cu frici și anxietăți pe care adulții de astăzi nu le pot înțelege, scrie Lisa Jarvis. Ani de izolare sufocantă. Trăgători în școli. Dismorfie a corpului. Legi care vizează identitatea. Știri despre decesul planetei. Și asta nici măcar nu include chestiile normale, cum ar fi testele AP, probele de fotbal la universitate și crampele menstruale. Un nou raport de la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor oferă o ilustrare sfâșietoare a cât de mulți adolescenți sunt împinși la pragul de sinucidere sub muntele de presiune:
Femeile tinere sunt deosebit de susceptibile de a experimenta tristețe, 30% dintre ele s-au gândit serios să se sinucidă în ultimul an. „Cifre ca acestea sunt o urgență cod roșu”, scrie Lisa. SUA au acum nevoie de cinci ori mai mulți psihiatri pentru copii pentru a aborda criza de sănătate mintală și pentru a ajuta copiii să restabilească relații sănătoase, dintre care multe s-au pierdut în timpul pandemiei. Rețelele sociale creează dependență și nu înlocuiesc socializarea în persoană. În fiecare zi, fetele urmăresc ore întregi videoclipuri TikTok, care variază de la dansuri coregrafiate până la tutoriale de machiaj în care influențele aplică „filtre perfecte” și „balsamuri pentru estompare”. A ținti acel nivel de perfecțiune este otravă pentru creierul unui tânăr de 13 ani.
La toate aceste probleme se adaugă și trauma provocată de Covid-19 însuși. În ultimii trei ani, adolescenții s-au confruntat cu un potop de morți, ca să nu mai vorbim de conștientizarea paralizantă că și-ar putea ucide literalmente bunica prin transmiterea infecției. Justin Fox spune că boala a devenit „mult, mult mai puțin mortală decât atunci când a sosit prima dată”, dar daunele pe care le-a provocat tinerilor noștri vor prolifera, poate permanent.