O bătaie generală a izbucnit între fotbaliști ruși și ucraineni, cazați în același hotel din Turcia, în regiunea Antalya, aflați într-un cantonament de iarnă acolo.
O echipă de fotbal ucraineană, FK Minaj, şi o formaţie rusă, Şinik Iaroslav, s-au întâlnit în acelaşi hotel din Turcia, după cutremurul devastator care a lovit ţara, luând vieţile a peste 35.000 de oameni.
Cele două tabere au ajuns să se încaiere. O luptă care a fost distribuită temeinic pe reţelele de socializare, făcând înconjurul web-ului.
Bătaie între ruși și ucraineni la un hotel din Turcia, după ce unul din ruși a făcut o remarcă neadecvată la adresa angajaților
Potrivit relatărilor, unul dintre jucătorii de la Minaj i-a făcut o remarcă unuia dintre ruşi, pe motiv că s-a comportat inadecvat faţă de personalul hotelului.
Fotbalistul rus, vizibil beat, a declanşat o luptă care s-ar fi încheiat cu patru persoane aterizate la spital şi cu intervenţia poliţiei.
Violenţa se datorează momentului tensionat dintre Rusia şi Ucraina, ţări aflate în conflict armat.
Ian Bremmer: Cine ar câștiga dintr-un război prelungit, Rusia sau Ucraina?
Renumitul politolog american Ian Bremmer face o analiză în care estimează cine ar avea de câștigat dintr-un război prelungit, între Rusia și Ucraina.
Nu se întrevede un sfârșit pentru ceea ce pare să devină un război de uzură. Ceea ce ridică întrebarea critică: cine are avantajul într-un război prelungit, Rusia sau Ucraina?
„Timpul este de partea Ucrainei”, răspunde analistul american, potrivit aradon.ro.
„Invazia Ucrainei de către Rusia durează de aproape un an (sau de aproape un deceniu dacă îi întrebați pe ucraineni). În acest timp, avantajul a oscilat între Rusia și Ucraina. Dar acum, linia frontului s-a stabilizat, făcând câștigurile mai greu de obținut pentru ambele părți. Există un consens (în Occident – n.n.) că, pe termen scurt, este puțin probabil ca Moscova să-și atingă obiectivele de război iar Kievul este la fel de puțin probabil să-și elibereze întregul teritoriu”, consideră Bremmer.
În opinia acestuia, o încetare a focului pe termen lung, în Ucraina, este un obiectiv greu de atins. Cu atât mai mult, „o înțelegere negociată rămâne la fel de îndepărtată ca niciodată, întrucât niciuna dintre țări nu este dispusă să facă concesii teritoriale atâta timp cât crede că poate ajunge la o poziție de negociere mai puternică prin continuarea luptei”. Atât Rusia cât și Ucraina consideră că înfrângerea este de neconceput și că victoria este cel puțin posibilă, dacă nu chiar probabilă.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!