25.7 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăPoliticăCâți bani toacă ministrul Daea în “Caravana Cunoașterii” și cine profită

Câți bani toacă ministrul Daea în “Caravana Cunoașterii” și cine profită

Anul 2023 a început în forță la Ministerul Agriculturii cu organizarea conferințelor regionale “Caravana Cunoașterii”, în scopul promovării Planului Național Strategic (PNS) 2023-2027, manifestări care străbat țara în lung și-n lat. Cum evenimentele sunt destul de dese și participarea numeroasă, toată lumea se întreabă cine a pus mâna pe contract și de câți bani este vorba.

Potrivit informațiilor furnizate Ziarului Puterea de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), de acțiunile de informare și publicitate a fondurilor europene destinate agriculturii și dezvoltării rurale din România se ocupă firma Avangarde Business Group, deținută de Adrian și Raluca Cristina Eftimie, cu care a fost încheiat un contract în 18 septembrie 2020 în sumă de 1.939.091,20 lei. Firma a fost declarată câștigătoare în urma unei licitații deschise care a avut loc în anul 2019.

MADR arată că pentru punerea în aplicare a politicilor europene la nivelul României, instituția are la dispoziție fonduri europene pentru asigurarea publicității în legătură cu sprijinul financiar oferit de către Uniunea Europeană, respectiv pentru diseminarea normelor și a cerințelor specifice privind accesul la finanțare către beneficiari și potențiali beneficiari, organizații profesionale, parteneri economici și sociali și de mediu și alți actori din domeniu.

Astfel, în măsura de Asistență Tehnică din Programul Național de Dezvoltare Rurală este rezervată o sumă din Fondul European pentru Dezvoltare Rurală care este destinată acțiunilor de informare și publicitate a fondurilor europene destinate agriculturii și dezvoltării rurale din România.

Concret, MADR prin Autoritatea de Management pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală, a încheiat cu Avangarde Business Group SRL, în data de 18.09.2020, contractul de servicii cu nr. C/20/1/0/S/0/19/3/0/20/0/00.18/S0, având o valoare  maximă de 1.939.091,20 lei.

Citește articolul integral pe Puterea.ro!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

PSD a votat în unanimitate să nu susțină legea dedicată lui Iohannis

Biroul Permanent Naţional al PSD a decis să nu voteze legea dedicată lui Iohannis, dacă proiectul ajunge în Parlament Înainte de ședința BPN, premierul Marcel...

România, pe marginea prăpastiei pe fondul derapajelor financiare din anul electoral

România se află într-o situație economică precară, iar riscurile asociate derapajelor financiare sunt mai vizibile ca niciodată. Într-un an electoral în care măsurile economice...

Două persoane au fost atacate de urs în Brașov și au ajuns la spital

Două persoane au fost atacate de un urs, duminică seară, în localitatea Crizbav din județul Brașov. Victimele sunt o fată de 14 ani, însărcinată...
Ultima oră
Pe aceeași temă