16 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSocialJustițieDNA face anchetă la Ministerul Sănătății: Fost director al Corpului de Control,...

DNA face anchetă la Ministerul Sănătății: Fost director al Corpului de Control, trimis în judecată

Un fost director al Corpului de control al ministrului Sănătății și un funcționar din minister au fost trimiși în judecată de procurorii DNA într-un dosar de fraudare a unui concurs de anagajare, relatează stiripesurse.ro.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților Dina Constantin, la data faptei director al Corpului de Control al ministrului Sănătăţii şi preşedinte al unei comisii de concurs, sub aspectul comiterii infracțiunii de de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, și Aramă Silvia, la data faptei și în prezent funcționar în cadrul Ministrului Sănătății sub aspectul comiterii infracțiunii de mărturie mincinoasă, potrivit stiripesurse.ro.

Un fost director al Corpului de control al minsitrului Sănătății a fost trimis în judecată pentru un concurs din perioada 2-7 martie 2022

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în perioada 2 – 7 martie 2022, în contextul organizării unui concurs de ocupare a funcției de șef serviciu Control în cadrul Corpului de control al Ministrului Sănătății, inculpatul Dina Constantin, în calitățile menționate mai sus, ar fi transmis în mod nelegal celeilalte inculpate o parte din subiectele elaborate pentru proba scrisă.

Inculpatul ar fi facilitat astfel obținerea de către inculpata Aramă Silvia a unui punctaj care i-ar fi permis să promoveze proba respectivă.

Fiind audiată în cauză, inculpata Aramă Silvia ar fi făcut afirmații mincinoase în legătură cu faptele și împrejurările esențiale cu privire la care a fost întrebată, în sensul că nu ar fi recunoscut „ajutorul” oferit de inculpatul Dina Constantin în promovarea acelei probe de concurs, arată procurorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit. Tradiții și obiceiuri

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, a fost răstingnit pe cruce și a fost dus în mormânt. Conform...

Premieră mondială: Urangutan care își tratează rana cu o plantă

Un urangutan din Indonezia a fost văzut în timp ce îşi trata o rană cu o plantă medicinală, fiind pentru prima dată în lume...

Europa League: Leverkusen, aproape de finală. Remiză în meciul dintre Marseille și Atalanta

Noua campioană a Germaniei Bayer Leverkusen este cu un pas în finala Europa League, după ce a învins-o în deplasare pe AS Roma cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă