8.9 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO: Polonia ar putea trimite Ucrainei tancuri Leopard

VIDEO: Polonia ar putea trimite Ucrainei tancuri Leopard

Aprobarea Germaniei pentru reexportul de tancuri Leopard 2 către Ucraina are o importanță secundară, deoarece Polonia ar putea trimite tancuri în cadrul unei coaliții de țări chiar și fără permisiunea acesteia, a declarat luni (23 ianuarie) premierul polonez Mateusz Morawiecki.

Statele Unite și aliații săi nu au reușit, în timpul discuțiilor din Germania de săptămâna trecută, să convingă Berlinul să furnizeze tancurile sale de luptă Leopard Ucrainei, o cerere cheie a Kievului, care încearcă să dea un nou impuls luptei sale împotriva forțelor rusești.

Polonia face presiuni pentru ca țările care au Leopard-uri fabricate în Germania să le trimită Ucrainei, chiar dacă Germania nu vrea să li se alăture.

Morawiecki a declarat că are sens să se mențină presiunea asupra Germaniei pentru a schimba cursul, subliniind comentariile ministrului german de externe Annalena Baerbock de duminică (22 ianuarie), care a declarat că Germania nu va sta în cale dacă Polonia își trimite tancurile Leopard 2 în Ucraina.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Flaviu Hoțopan, fost demnitar al Guvernului României, prins la furat cu camionul!

Un fost demnitar al Guvernului României, Flaviu Hoțopan, a fost prins în flagrant în timp ce încărcă într-un camion închiriat bunurile aflate într-un...

Roberta Metsola: Tbilisi, te auzim! Te vedem

Preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, şi-a exprimat, marţi, sprijinul pentru poporul georgian, într-o postare pe reţelele de socializare, potrivit actualitate.org. Roberta Metsola, mesaj pentru georgieni:...

Firmele de păcănele preferă să funcționeze acolo unde legea le interzicea acest lucru

Cu multe firme chinuindu-se să constituie, după caz, garanția de 500.000, 800.000 sau de 1.000.000 de euro, restricționarea funcționării aparatelor la sate și în...
Ultima oră
Pe aceeași temă