14.5 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăInternaționalMexicul înăsprește interdicția privind fumatul în spațiile publice

Mexicul înăsprește interdicția privind fumatul în spațiile publice

Mexicul a pus în vigoare una dintre cele mai stricte legi din lume privind tutunul, prin adoptarea unei interdicții totale a fumatului în spațiile publice, notează BBC.

Măsura, care a fost aprobată pentru prima dată în 2021, include, de asemenea, interzicerea publicității la tutun.

Alte câteva țări din America Latină au adoptat, de asemenea, astfel de legi.

Cu toate acestea, legislația Mexicului este considerată a fi cea mai solidă și mai amplă din cele două Americi.

Aceasta se ridică la una dintre cele mai stricte legi anti-fumat din lume. Legea mexicană din 2008 – care a creat spații fără fum de țigară în baruri, restaurante și locuri de muncă – este acum extinsă la o interdicție totală în toate spațiile publice. Aceasta include parcurile, plajele, hotelurile, birourile.

De asemenea, va exista o interdicție totală privind publicitatea, promovarea și sponsorizarea produselor din tutun, ceea ce înseamnă că țigările nu pot fi expuse nici măcar în interiorul magazinelor.

Vapurile și țigările electronice sunt, de asemenea, supuse unor noi restricții mai stricte, în special în spații închise.

Organizația Panamericană a Sănătății a salutat această măsură și a felicitat guvernul mexican pentru punerea în aplicare a interdicției.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Lucrări pe podul Giurgiu – Ruse. Traficul se va desfășura pe o singură bandă

Traficul pe Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse, care leagă România de Bulgaria, va fi restricționat pe toată durata lunii mai. Această decizie vine ca urmare a...

PNL îl trimite înapoi la Brașov pe ministrul Veștea

Conducerea PNL l-a desemnat pe Adrian Veștea, actualul ministru al Dezvoltării, drept candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Brașov. Veștea va fi candidatul...

Curtea Europeană a Drepturilor Omului are un nou președinte

Judecătorul sloven Marko Bosnjak a fost ales preşedinte al Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), urmând să o înlocuiască pe irlandeza Siofra O'Leary. În vârstă...
Ultima oră
Pe aceeași temă