13.5 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSocialDrama unei fete de 15 ani: vânată și abuzată sexual de traficanți,...

Drama unei fete de 15 ani: vânată și abuzată sexual de traficanți, ignorată de autorități

La 15 ani, Violeta știe deja cum arată o clinică de dezintoxicare: a fost internată trei luni, într-o încercare disperată de a renunța la droguri. Externată la începutul lunii decembrie, a reintrat imediat în atenția traficanților și a ajuns inclusiv partenera sexuală a unuia dintre aceștia, un bărbat de 35 de ani. Solicitate să intervină, autoritățile nu dau dovadă de o implicare vizibilă, cei reclamați continuîndu-și nestingheriți activitatea.

În urmă cu un an, Violeta ajungea în atenția traficanților de droguri după ce a participat la câteva întâlniri cu prietenii unde s-a consumat inclusiv heroină.

Fata de 15 ani devenea rapid o țintă a traficanților dintr-un motiv simplu: provine din familia unor oameni de afaceri din Popești Leordeni, oraș aflat la marginea Capitalei. Iar banii nu reprezentau o problemă pentru tânăra victimă.

Sesizând faptul că a devenit consumatoare, familia a decis în septembrie să recurgă la un gest radical: adolescenta a întrerupt școala pentru a merge într-o clinică de dezintoxicare, unde a stat trei luni.  

Dependența învinge

Nici îngrijirea medicală și nici măcar faptul că după externare a intrat sub stricta supraveghere a familiei, nefiind lăsată să părăsească locuința, nu au ajutat prea mult.  

Dependența s-a dovedit mai puternică, mai ales că traficanții au știut cum să-i fie aproape. Într-o sesizare penală făcută pe adresa poliției din Popești Leordeni, mama Violetei arată că unul dintre traficanți „a aruncat de mai multe ori peste gardul proprietății plicuri cu droguri, după cum rezultă din schimbul de mesaje cu minora”.

Pe 25 decembrie, în jurul orei 16, profitând de faptul că mama ei se odihnea în camera alăturată, Violeta a fugit de acasă, închizându-și telefonul. Știind că se întâlnește de mai multe săptămâni cu Marian (35 de ani), cel care i-ar fi aruncat stupefiantele în curte, mama s-a deplasat direct la domiciliul acestuia unde a dat doar peste soția lui Marian, căruia i-a povestit totul. Aceasta a încercat să-și sune soțul, dar și el avea telefonul închis.

Citește articolul integral pe Puterea.ro!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă