Mii de muncitori indonezieni s-au adunat sâmbătă (14 ianuarie) în capitala Indoneziei, cerând parlamentului să respingă un decret prezidențial de creare a locurilor de muncă despre care criticii spun că ar eroda drepturile angajaților și protecția mediului.
Președintele Joko Widodo a emis luna trecută decretul de urgență, înlocuind o lege controversată a locurilor de muncă din cea mai mare economie a Asiei de Sud-Est, o mișcare care, potrivit unor experți în drept, a încălcat o hotărâre judecătorească, potrivit Reuters.
Curtea Constituțională a decis că Legea pentru crearea de locuri de muncă din 2020 a fost viciată, declarând că nu a existat o consultare publică suficientă înainte de adoptarea legii. Le-a ordonat parlamentarilor să finalizeze un proces reînnoit până în noiembrie.
Mii de muncitori indonezieni au contestat în stradă o lege de creare a locurilor muncă care ar avantaja investitorii străini
Legea creării locurilor de muncă, care revizuiește alte peste 70 de legi, a fost salutată de investitorii străini pentru reducerea birocrației.
Parlamentul va evalua statutul juridic al decretului în actuala ședință, a declarat în această săptămână vicepreședintele său. Săptămâna trecută, un grup de indonezieni a cerut Curții Constituționale să efectueze o revizuire judiciară a regulamentului.
Un militant indonezian care a fabricat explozibilii folosiți în atentatele din 2002 de la Bali, și-a cerut scuze victimelor atacului
Un militant indonezian recent eliberat condiționat, care a fabricat explozibilii folosiți în atentatele din 2002 de la Bali, și-a cerut scuze marți (13 decembrie) victimelor atacului și familiilor acestora.
Umar Patek, membru al organizației Jemaah Islamiyah, cu legături Al Qaeda, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare în 2012 pentru implicarea în atentatele cu bombă care au distrus două cluburi de noapte din zona turistică aglomerată Kuta, ucigând 202 persoane, inclusiv 88 de australieni și 38 de indonezieni.
Patek a fost fugar timp de nouă ani înainte de a fi arestat în Pakistan în 2011. El a fost eliberat condiționat săptămâna trecută, în ciuda protestelor autorităților și ale familiilor din Australia.
„Nu voi ezita și voi continua să transmit scuzele mele nesfârșite tuturor victimelor atentatului de la Bali și familiilor acestora. Îmi cer scuze cu toată sinceritatea mea”, a declarat Patek, în fața presei în Lamongan, în provincia Java de Est.
El va trebui să participe la un „program de îndrumare” până în aprilie 2030, iar orice încălcare ar putea duce la revocarea eliberării condiționate, a declarat Ministerul Justiției din Indonezia.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!