Chef Cristian Marin ne propune o reţetă cu carne de vită şi garniture de legume.
Ingrediente pentru 2 portii
Chef Marin Cristian
cristianmarin_cuisine Instagram.
Cristian Marin Facebook
Vrabioara vita/vitel Doua bucati de aproximativ 250 g
Cartofi noi 300-400 g
Praz 200 g
Sare si piper Dupa gust
Vin alb 50 ml
Cognac 50ml
Usturoi 2 – 3 căţei
Cimbru O lingurita (cateva crengute)
Rozmarin 2 lingurite (2 crengute)
Ulei de masline 4-5 linguri
Unt 100 g
Zahar o lingurita
Fulgi chili dupa gust
Mod de preparare:
Se curata cartofii noi, se taie wedges, se pun intr-un bol cu 2 linguri de ulei de masline, vinul alb, sare si piper dupa gust, 2-3 catei de usturoi pisati si o lingurita de rozmarin. Incingeti cuptorul la 180 grade, asezati cartofii asezonati intr-o tava si ii introduceti in cuptor pentru 40-50 minute.
Prazul se curata, se taie rondele subtiri si se soteaza intr-o tigaie in ulei de masline incins, dupa care punem sarea, zaharul si fulgii de chili. Dupa cateva minute, cand devine usor crocant, se scoate intr-un bol.
Topiti untul intr-o tigaie, puneti un catel de usturoi, rozmarin si cimbru, apoi rumeniti carnea pe fiecare parte, cateva minute. Puteti pune cu o lingura, din cand in cand, untul din tigaie, pestea partea superioara a bucatilor de carne. Dupa ce s-a rumenit, puneti carnea intr-o tava sau vas rezistent la cuptor (daca tigaia are maner metalic o puteti pune pe aceasta direct in cuptor), impreuna cu sosul de unt. Mai lasati 6-7 min la 180 C°.