20 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăInternaționalȘefii diplomațiilor din Turcia, Siria și Rusia se vor reuni în a...

Șefii diplomațiilor din Turcia, Siria și Rusia se vor reuni în a doua jumătate a lui ianuarie

Şefii diplomaţiilor din Turcia, Siria şi Rusia intenţionează să se întâlnească în a doua jumătate a lui ianuarie, a anunţat sâmbătă ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu, într-o nouă etapă a apropierii dintre Ankara şi Damasc, informează AFP şi Reuters.

Ministrul turc a discutat despre această întâlnire tripartită într-o convorbire telefonică sâmbătă cu omologul său rus, a precizat postul de stat turc TRT Haber.

Potrivit Ministerului de Externe de la Moscova, cei doi au abordat în cursul discuţiei situaţia din Siria.

Într-un semn de normalizare a relaţiilor dintre Ankara şi Damasc, ministrul turc al apărării şi şeful serviciului turc de informaţii au avut, miercuri, o reuniune la Moscova cu omologii lor sirieni, la care au asistat de asemenea oficiali ruşi. A fost prima întâlnire la nivel guvernamental între cele două ţări din 2011, potrivit agerpres.ro.

Guvernul turc, care s-a opus ferm regimului de la Damasc după izbucnirea conflictului armat în Siria, în urmă cu aproape 12 ani, a semnalat de câteva luni o schimbare de atitudine, menţionând posibilitatea reluării relaţiilor cu guvernul lui Bashar al-Assad.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

VIDEO. Protestatarii încearcă să ia cu asalt fabrica Tesla din Germania

Protestatarii se opun extinderii fabricii producătorului american de vehicule electrice Tesla, care deschide o nouă unitate la Grueneheide, lângă Berlin. Aceștia s-au ciocnit cu...

Cum alegi mobila de dormitor: Ghid complet pentru o amenajare eficientă și confortabilă

Dormitorul este una dintre cele mai importante camere din casa ta. Este locul unde petreci o mare parte a timpului, unde te odihnești și...

VIDEO. E gata! Sebastian Dobrincu și Ioana Ignat au pus punct relației. “Viața merge înainte, indiferent de orice”

Sebastian Dobrincu și Ioana Ignat și-au spus "adio" după o relație frumoasă de trei ani. Tot ce e frumos are și un sfârșit. Cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă