19.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăInternaționalDomino's Pizza intenționează retragerea de pe piaţa din Rusia

Domino’s Pizza intenționează retragerea de pe piaţa din Rusia

Filiala lanţului de pizzerii Domino’s Pizza a anunţat că ia în calcul retragerea de pe piaţa din Rusia. Anunţul a fost făcut la 10 luni după ce Kremlinul a declanşat războiul din Ucraina.

Francizorul din spatele celor 171 de unităţi Domino’s Pizza din Rusia a anunţat miercuri că „îşi evaluează prezenţa” şi analizează impactul pe care sancţiunile îl au asupra afacerii sale.

„Compania ia act de speculaţiile recente privind o ieşire a grupului din operaţiunile sale din Rusia. DP Eurasia îşi evaluează prezenţa în Rusia, impactul sancţiunilor şi capacitatea sa continuă de a-şi servi clienţii din Rusia. În consecinţă, compania ia în considerare diverse opţiuni care pot include o retragere din Rusia. În timp ce se lucrează la o potenţială tranzacţie, nu există nicio certitudine în ceea ce priveşte rezultatul”, se arată într-un comunicat citat de Sky News, potrivit Ziarul Financiar.

Sute de branduri occidentale s-au retras din Rusia în prima jumătate a anului 2022, după ce ruşii au trimis trupe şi tancuri în Ucraina.

Rusia spune că ar putea reduce producția de petrol cu până la 7% din cauza plafonării prețurilor

Rusia ar putea reduce producția de petrol cu 5%-7% la începutul anului 2023, ca răspuns la plafonarea prețurilor la țițeiul său și la produsele rafinate, și să oprească vânzările către țările care le susțin, a declarat vineri vicepremierul Alexander Novak la televiziunea de stat, notează Reuters.

Detaliind pentru prima dată răspunsul rusesc la plafoanele de preț introduse de Occident din cauza invaziei Moscovei în Ucraina, Novak a spus că reducerile ar putea ajunge la 500.000-700.000 de barili pe zi (bpd).

El a mai spus că, în ciuda eforturilor Europei de a reduce dependența de petrolul și gazele rusești, exporturile de energie din Rusia sunt solicitate în întreaga lume, iar Moscova și-a diversificat cumpărătorii.

Novak a spus că ar fi dificil să se asigure dezvoltarea economică globală fără energia rusă și a prezis posibile penurii de gaz în Europa, care a introdus restricții asupra prețurilor la gaz, precum și la petrol.

În ceea ce privește petrolul, Uniunea Europeană, națiunile G7 și Australia au introdus un plafon de preț de 60 de dolari pe baril începând cu 5 decembrie, pe lângă embargoul Uniunii Europene asupra importurilor de țiței rusesc pe cale maritimă și angajamentele similare ale Marii Britanii, Canadei, Japoniei și Statelor Unite.

„Credem că, în situația actuală, este posibil chiar să ne asumăm riscuri de scădere a producției, în loc să ne lăsăm ghidați de politica de vânzare privind plafonarea prețurilor. Astăzi este vorba de 60 de dolari, mâine poate fi orice, iar a deveni dependenți de unele decizii luate de țări neprietenoase este inacceptabil pentru noi”, a declarat Novak.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Băncile taie dobânzile la credite, dar și la depozite. Creditele ipotecare devin mai accesibile

Clienții băncilor sunt sfătuiți să compare ofertele disponibile pe piață, înainte de a lua o decizie privind creditele sau economiile lor Mai multe bănci din...

Industria mobilei din România, în scădere: Contribuție în 2023 cu 27% mai mică decât în 2016

În 2023, industria mobilei din România a adus o contribuție de 1,23 miliarde de euro la balanța comercială, înregistrând o scădere de 27% față...

Dialog satiric, partidul Piraților – Academia Catavencu

– Frumos te-ai mai potcovit, prietene! Cum ai făcut rost de piciorul de lemn? – Într-o luptă cu olandezii care nu voiau să mă...
Ultima oră
Pe aceeași temă