Oreo chessecake
Chef Marin Cristian
cristianmarin_cuisine Instagram.
Cristian Marin Facebook.
Ingrediente pentru 4 portii:
Ciocolata 50% cacao 200 g
Biscuiti Oreo Un pachet (250 g)
Unt 50 g
Scortisoara Un sfert de lingurita
Branza de vaci 250 g
Frisca lichida 100 ml
Zahar 50 g
Amaretto 20 ml (esenta de migdale dupa gust)
Zmeura 100 g
Mod de preparare:
Ai nevoie de 4 boluri de inox/plastic sau castronele, pentru fiecare portie (sau forme de silicon). Trebuie sa fie cat mai simple, sa le poti folosi ca mulaj pentru ciocolata.
Se separa biscuitele de crema. Biscuitii se sfarama si se amesteca cu untul topit si scortisoara apoi se aseaza intr-o tava, un singur strat de aproximativ 0,5 cm. Lasati la frigider pana terminati crema. La final, taiati 4 cerculete cu ajutorul bolurilor folosite pentru mulaj .
Ciocolata se topeste la baine-marie, apoi se toarna peste boluri, intr-un strat uniform. Puneti bolurile pe un gratar pentru a scurge excesul de ciocolata, apoi introduceti-le in frigider sa se raceasca si sa se intareasca.
Pentru crema bateti frisca pana se intareste. Separat mixati crema de la biscuiti, impreuna cu branza de vaci, zahar si Amaretto. In crema de branza se pune frisca batuta si se omogenizeaza.
Scoateti bolurile din frigider si desprindeti usor ciocolata. Fiecare semisfera de ciocolata se umple cu crema de branza cu ajutorul unui posh sau cu o lingurita. Lasati un spatiu de 0,5 cm pana la marginea formei, pentru a pune capacul de biscuite. Deasupra ornati cu crema de branza si zmeura.