21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăInternaționalPreședintele PPE: E datoria mea să lucrez pentru aderarea României și Bulgariei...

Președintele PPE: E datoria mea să lucrez pentru aderarea României și Bulgariei la Schengen

Liderul PPE Manfred Weber a declarat că datoria sa este să lucreze pentru aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen.

„Pentru a realiza acest lucru, voi continua să implic în mod activ partenerii noştri din Austria, pentru a ne apropia obiectivul”, a adăugat el.

„România aparţine spaţiului Schengen! În calitate de preşedinte al Grupului PPE şi al Partidului, este de datoria mea să lucrez pentru obiectivul nostru: aderarea la Schengen pentru România şi Bulgaria. La fel ca mulţi dintre voi, sunt extrem de dezamăgit de rezultatul negativ al şedinţei de consiliu de săptămâna trecută. Nu este corect, nu este drept şi nu sunt profund de acord cu asta. Am declarat acest lucru public de mai multe ori în ultimele zile”, a scris Manfred Weber, duminică pe Facebook, scrie news.ro.

Acesta a mai spus că activitatea sa în sprijinul extinderii spaţiului Schengen datează de la începutul activităţii sale ca deputat în Parlamentul European.

„Sunt şi am fost întotdeauna pentru, deoarece cred că libertatea de circulaţie în zona Schengen face parte din promisiunea europeană. Face parte din cel mai valoros şi mai important simbol al cooperării noastre europene: libertatea. Nu voi renunţa la misiunea noastră. România îşi merită locul în Schengen. Pentru a realiza acest lucru, voi continua să implic în mod activ partenerii noştri din Austria, pentru a ne apropia obiectivul”, a conchis Weber.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Suburbiile sudice ale Beirutului, devastate de atacuri aeriene israeliene: mii de oameni evacuați

Suburbiile sudice ale Beirutului au fost transformate în zonă de conflict, după ce Israelul a lansat atacuri aeriene intense asupra unei regiuni controlate de...

Eroul de la Năstasia

Dragul nostru Ilie Năstase, cunoscut mai ales pentru câteva voleuri luate de la poliție fiind prins băut la volan, dar și pentru schimbarea...

Armata israeliană a lovit din nou fieful Hezbollah din Beirut

Armata israeliană a anunţat sâmbătă după-amiază o nouă lovitură asupra fiefului Hezbollah din Beirut, la o zi după un puternic bombardament asupra cartierului general...
Ultima oră
Pe aceeași temă