14.6 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăInternaționalUn incendiu la bordul portavionului american USS Abraham Lincoln a dus la...

Un incendiu la bordul portavionului american USS Abraham Lincoln a dus la nouă răniți

Un incendiu declanşat la bordul portavionului american USS Abraham Lincoln, care manevra în largul Californiei, a făcut nouă răniți înainte de a fi adus sub control, a comunicat miercuri US Navy, transmite AFP.

‘În dimineaţa de 29 noiembrie, un incendiu a fost declarat la bordul portavionului de clasa Nimitz USS Abraham Lincoln’, a indicat marina americană.

Incendiul a fost ‘rapid localizat şi adus sub control graţie eforturilor echipajului. Nouă marinari au suferit răni uşoare şi au primit îngrijiri la bord’, a precizat comunicatul,, potrivit agerpres.ro.

Un incendiu la bordul portavionului american Abraham Lincoln a făcut nouă răniți, o anchetă fiind în curs fără să se oprească funcționarea lui

A fost deschisă o anchetă, însă portavionul nu şi-a întrerupt manevrele în zonă.

În iulie 2020, un incendiu major a distrus în întregime o navă de asalt amfibie, USS Bonhomme Richard, care se afla la cheu în baza navală din San Diego, pentru operaţiuni de mentenanţă. Douăzeci şi una de persoane au fost rănite.

Un marinar a fost acuzat de declanşarea incendiului, dar a fost achitat între timp.

Reportaj: La bordul portavionului american cu propulsie nucleară USS Truman

Cele mai puternice vase din lume sunt portavioanele, iar cele mai mari portavioane sunt ale Statelor Unite. Unul dintre acestea este portavionul cu propulsie nucleară USS Harry Truman, din clasa Nimitz, cu un deplasament de 100.000 de tone.

Această navă reprezintă, practic, un oraş. El are aeroport, uzină de reparaţii, depozite, restaurante, un spital, trei capele, dar şi un grup mass-media care oferă patru canale TV, permanent. Portavionul se află acum în estul Mării Mediterane. Destinaţia lui finală este Golful Persic.

La bord se află şapte escadrile de avioane, majoritatea de tip F-18, precum şi două escadrile de elicoptere. În total, pe portavion sunt 74 de aeronave. Pe timpul deplasării spre Golful Persic, portavionul este însoţit de un grup de nave de escortă. Din grup fac parte crucişătorul Anzio, trei distrugătoare şi câteva submarine. Numărul de submarine nu e făcut public.

Ca să înţelegem ce înseamnă această forţă militară, iată o comparație. Ca putere totală şi ca număr, aparatele de zbor de la bordul portavionului Truman sunt superioare tuturor aeronavelor de luptă ale Armatei Române. Iar grupul de vase și submarine condus de USS Truman este mai puternic decât Forţele Navale ale României, în ansamblul lor.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Un bebeluș de doar o zi, în stare gravă, a fost transportat cu un avion SMURD de la Timișoara la București

Un bebeluş în vârstă de doar o zi, în stare gravă, a fost transportat, marţi seară, de la Timişoara la Bucureşti cu un avion...

Blinken spune că Israelul are nevoie de un plan clar și concret pentru viitorul Gaza

Israelul are nevoie de un plan clar și concret pentru viitorul din Gaza, unde se confruntă cu potențialul unui vid de putere care ar...

Interpol l-a plasat în căutare internațională pe Mohamed Amra, ai cărui complici au ucis doi polițiști

Organizația internațională a poliției, INTERPOL, l-a plasat la rubrica "Wanted persons" ("Persoane căutate") pe Amra Mohamed (30 de ani), arestatul care a fugit de...
Ultima oră
Pe aceeași temă