19.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Un vulcan din Chile aruncă gaz. Autoritățile ridică nivelul de alertă

VIDEO: Un vulcan din Chile aruncă gaz. Autoritățile ridică nivelul de alertă

Vulcanul Villarrica din Chile și-a intensificat activitatea, a anunțat Serviciul Național de Geologie și Minerit din această țară.

Imaginile filmate cu drona surprinse de un localnic au arătat gigantul care scuipă gaze din vârful său acoperit de zăpadă și o mică baltă de lavă în interiorul său.

Observatorul vulcanic din Anzii de Sud al agenției de geologie a declarat că sunt așteptate mici explozii de roci și temperaturi ridicate în jurul craterului.

Autoritățile au ridicat o alertă galbenă asupra regiunilor învecinate și au declarat o zonă de 500 de metri în jurul craterului ca fiind o zonă de risc, deși nu există un risc iminent de erupție.

Vulcanul, situat în apropiere de populara stațiune turistică Pucon, este unul dintre cei mai activi din America de Sud.

Chile, situat pe așa-numita “Coastă de Foc a Pacificului”, are al doilea cel mai mare lanț de vulcani din lume, după Indonezia, inclusiv aproximativ 500 care sunt potențial activi.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Biden îl primește pe Iohannis la Casa Albă. România urmează să cumpere din SUA avioane F-35 de 6,5 miliarde USD

Președintele României, Klaus Iohannis, va fi primit de președintele SUA, Joe Biden, la Casa Albă, în ziua de 7 mai 2024, într-un moment în...

Forţele israeliene anunţă că dețin controlul asupra punctului de trecere Rafah din Fâşia Gaza

Forţele israeliene au preluat controlul asupra părţii palestiniene a punctului de trecere Rafah, de la graniţa cu Egiptul, în sudul Fâşiei Gaza, informează The...

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...
Ultima oră
Pe aceeași temă