-2.2 C
București
duminică, 24 noiembrie 2024
AcasăSocialSocietateSoluții profesionale pentru curățarea eficientă a spațiilor

Soluții profesionale pentru curățarea eficientă a spațiilor

Știți cu toții cât de dificil și obositor poate fi să vă curățați casa sau alt spațiu, mai ales când vine vorba de suprafețe complexe, cum ar fi lemnul sau marmura. Atunci când căutați produse de curățare, trebuie să fiți atenți să le alegeți pe cele care se potrivesc cel mai bine nevoilor, fără a deteriora suprafețele care urmează să fie tratate.

Iată cele mai bune produse de curățare pentru a dezinfecta, elimina toate tipurile de pete și lăsa suprafețele strălucitoare instantaneu.

Cele mai bune soluții de curățare a podelelor

Soluțiile pentru curățat pardoseala sunt indispensabile pentru a menține podelele strălucitoare și fără murdărie. Formulele sale exclusive și componentele active speciale permit o curățare profundă, fără a distruge materialele parchetului sau a gresiei. În plus, fiecare suprafață este diferită, deci este important să utilizați produsele potrivite.

Podelele din lemn pot fi ușor deteriorate cu unele substanțe, de aceea este recomandat să folosiți produse de curatenie special concepute pentru a fi utilizate pe parchet. Înălbitorul trebuie evitat pentru a le menține în stare bună, deoarece folosirea acestuia va afecta în mod direct pardoseala. De asemenea, evitați produsele de curățare cu alcool izopropilic, agenți de curățare cu abur și apă fierbinte. Puteți ține cont de aceste trucuri, pentru a obține un rezultat satisfăcător:

  • Îndepărtați praful sau murdăria cu o mătură sau un aspirator cu peri moi pentru a evita zgârierea lemnului sau deteriorarea laminării.
  • Umpleți o găleată cu apă și adăugați un produs specific pentru lemnul netratat, conform indicațiilor acestuia. Apoi udați o cârpă moale sau mop și scurgeți foarte bine excesul de apă.
  • Ulterior, este bine să uscați suprafața cu o cârpă moale și să aerisiți încăperea. 

Soluție de curățare pentru saltele și canapele

Una dintre cele mai importante date de care trebuie să țineți cont atunci când curățați murdăria depusă pe saltea sau canapea este ca substanțele folosite să nu dăuneze materialelor. Ca atare, este bine să utilizați detergenti profesionali, deoarece compoziția acestora permite păstrarea țesăturilor în stare optimă, adică nu le va deteriora. 

Cum putem micșora timpul destinat curățeniei

Despre timp se poate afirma faptul că este inamicul tuturor, în special lipsa acestuia. În vederea realizării unei igienizări riguroase, dar într-un timp scurt, pe lângă produsele profesionale, puteți apela și la aspiratoarele și mașinile de curățat, care ușurează munca oricui. Acestea se pot utiliza și în mediile rezidențiale, nu doar în cele industriale. Indiferent dacă răspundeți de curățenia într-o clădire de birouri sau de cea de la domiciliu, a avea echipamentul necesar, iar în această categorie sunt incluse aspiratoare profesionale si masini de curatat, va scuti mult timp, deoarece folosirea acestora va diminua cât mai mult implicarea forței umane. 

Folosiți mănuși pentru uz casnic

Purtați întotdeauna mănuși în timpul efectuării curățeniei, fie la domiciliu, fie în alte spații. Acestea sunt esențiale pentru a proteja pielea, mai ales dacă aveți alergii, pe lângă evitarea contactului cu produse agresive sau cu murdăria. Dacă aveți mănuși reutilizabile, cum ar fi latex sau silicon, asigurați-vă că le curățați bine și nu le utilizați pentru alte sarcini. Spălați-vă pe mâini când vă scoateți mănușile. Având produse eficiente puteți avea întotdeauna suprafețele perfect curate, dar folosirea mașinilor de curățat vă va fi de folos, în special dacă în mod normal, timpul necesar pentru igienizare este unul extins.

Soluțiile profesionale împreună cu echipamentul adecvat vor diminua considerabil durata finalizării curățeniei.

Cele mai citite

România votează: 18 milioane de cetățeni înscriși pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie

Actualizările sunt gestionate de primari sau de persoane desemnate prin dispoziție legală Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunțat că numărul total al alegătorilor înscriși în...

România votează: 18 milioane de cetățeni înscriși pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie

Actualizările sunt gestionate de primari sau de persoane desemnate prin dispoziție legală Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunțat că numărul total al alegătorilor înscriși în...

Peste 100 de sancțiuni, pentru cei care au continuat campania electorală în online. Au fost deschise trei dosare penale cu privire la posibile infracţiuni

Au fost date amenzi de aproape 70.000 de lei Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog, a anunțat duminică faptul că efectivele...
Ultima oră
Pe aceeași temă