11.3 C
București
duminică, 15 septembrie 2024
AcasăSportFotbalCupa Mondială 2022: Senegalezul Sadio Mane, exclus de la primele meciuri din...

Cupa Mondială 2022: Senegalezul Sadio Mane, exclus de la primele meciuri din Qatar

Sadio Mane va rata primele meciuri ale Senegalului la Cupa Mondială din cauza unei accidentări la picior, a anunțat un oficial al federației de fotbal din această țară.

Atacantul lui Bayern Munchen a fost inclus în lotul Leilor din Teranga pentru Qatar, deși a fost forțat să iasă din teren într-un meci de club săptămâna trecută, scrie BBC.

Campioana Germaniei a declarat că jucătorul de 30 de ani a suferit o accidentare „la peroneul drept”, dar selecționerul Senegalului, Aliou Cisse, a declarat că Mane nu are nevoie de o operație.

Senegalul joacă împotriva Olandei, luni, iar apoi împotriva gazdelor Qatar (25 noiembrie) și împotriva Ecuador (29 noiembrie).

„Va trebui să ne bazăm să jucăm primele meciuri fără Sadio și să câștigăm fără Sadio”, a declarat pentru AP Abdoulaye Sow, membru al consiliului de administrație al Federației de fotbal din Senegal (FSF).

„Nimeni nu și-ar fi dorit acest lucru, dar asta ni s-a întâmplat”, a continuat el.

Sow a adăugat că Senegalul nu ar trebui „să se plângă prea mult” de absența celui care a fost de două ori fotbalistul african al anului.

Mane este talismanul Senegalului, după ce a marcat penalty-ul câștigător atunci când echipa sa devenit pentru prima dată campioană continentală în februarie, învingând Egiptul la lovituri de departajare în finala Cupei Africii pe Națiuni.

În decurs de două luni, Mane a repetat isprava, marcând lovitura de pedeapsă decisivă când Senegalul a învins Egiptul, într-un meci de baraj pentru calificarea în Qatar.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Guvern: 271 de persoane au fost evacuate și mutate în siguranță

Premierul Marcel Ciolacu a coordonat, la Galați, reuniunea Comandamentului pentru Situații de Urgență în care au fost luate mai multe decizii pentru protejarea vieții...

Joe Biden se va preocupa de întărirea Ucrainei pentru restul mandatului

Preşedintele american Joe Biden este "hotărât" să folosească restul mandatului său pentru a întări Ucraina şi se va întâlni cu omologul său Volodimir Zelenski...
Ultima oră
Pe aceeași temă