14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiUcraina reface calea ferată din Harkov, oraș recucerit de forțele sale

Ucraina reface calea ferată din Harkov, oraș recucerit de forțele sale

Șeful căilor ferate din Ucraina a promis miercuri (2 noiembrie) că va menține trenurile în funcțiune și va repara pagubele aduse rețelei de trupele ruse, subliniind și arătând faptul că de fapt calea ferată este linia vitală a țării și esențială pentra a ajuta la refacerea orașelor devastate din timpul invaziei, așa cum este cazul orașului Harkov.

Oleksandr Kamyshin, directorul executiv al Căilor Ferate Ucrainene, a vorbit în timp ce călătorea cu trenul prin nodul feroviar Kupiansk, folosit cândva de trupele ruse pentru a-și aproviziona prima linie înainte ca zona să fie eliberată de forțele ucrainene.

Ucraina își reface calea ferată din Harkov, nodul feroviar de la Kupiansk fiind unul dintre numeroasle așezări reluate de forțele ucrainene

Kupiansk a fost una dintre numeroasele așezări pe care trupele ucrainene le-au recucerit în timpul unei contraofensive surpriză care a găsit forțele rusești cu garda jos în septembrie.

Kamyshin a spus că infrastructura feroviară a suferit daune uriașe și că recuperarea completă va dura ani și fonduri semnificative.

Căile ferate au jucat un rol major de când Rusia și-a invadat vecinul pe 24 februarie. Milioane de ucraineni au fugit spre vest cu trenul în Polonia și nu numai. Trenurile aprovizionează, de asemenea, primele linii.

Rusia pierde controlul asupra unor orașe cheie din nord-estul Ucrainei

Moscova și-a abandonat sâmbătă principalul bastion din nord-estul Ucrainei, după ce forțele ucrainene au avansat rapid.

Ministerul Apărării al Rusiei a declarat sâmbătă că își retrage trupele din principalul său bastion din nord-estul Ucrainei, o prăbușire bruscă a uneia dintre principalele linii de front ale războiului, după ce forțele ucrainene au încercuit zona într-un avans surprinzător.

O înregistrare video postată pe rețelele de socializare a arătat trupele ucrainene trecând pe lângă un tanc purtând simbolul rusesc pro-război „Z” în orașul Kupiansk – la scurt timp după ce au capturat singurul nod feroviar care aprovizionează întreaga linie de front a Rusiei în nord-estul Ucrainei.

Astfel, mii de soldați ruși au rămas brusc lipsiți de provizii pe o întreagă porțiune care a cunoscut unele dintre cele mai intense bătălii ale războiului.

O altă înregistrare video pe rețelele de socializare a arătat militari ucraineni la intrarea în Izium după ce Moscova a abandonat orașul.

Ministerul rus al Apărării a declarat că a ordonat trupelor să părăsească zona pentru a întări operațiunile din orașul vecin Donețk.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Rețetă de mici de 1 Mai, de pe vremea bunicilor. Așa faci cei mai gustoși mititei

Ziua de 1 mai sau 1 mai muncitoresc se sărbătorește neapărat cu o porție de mici. Dacă nu vei avea unde să îi servești,...

Beneficiile săpunurilor naturale bio antiacneice

Acneea reprezintă una dintre cele mai des întâlnite afecțiuni dermatologice, afectând milioane de persoane la nivel global, indiferent de vârstă sau gen. Caracterizată prin...

Incendiul din sectorul 1: Dan Podaru spune că primarul avea datoria de a fi la fața locului. Ce a transmis Clotilde Armand

Primarul Clotilde Armand avea datoria de a fi pe teren, la incendiul de noaptea trecută din sectorul 1, susține Dan Podaru, candidatul PER pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă