17.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Boris Johnson s-a întors în Marea Britanie după o vacanță în...

VIDEO: Boris Johnson s-a întors în Marea Britanie după o vacanță în Caraibe

Boris Johnson a fost văzut sâmbătă întorcându-se în Marea Britanie după o vacanță în Caraibe, în timp ce ia în considerare o încercare îndrăzneață de a obține un al doilea mandat de prim-ministru, la doar câteva săptămâni după ce a fost forțat să demisioneze, unii colegi avertizând că revenirea sa ar putea crea mai mult haos politic. Între timp, fostul său ministru de finanțe, Rishi Sunak, a refuzat să comenteze în fața jurnaliștilor, în fața casei sale, cu privire la propria sa candidatură așteptată.

Dacă Johnson va reuși să obțină numărul necesar de voturi, este posibil să bată cu Sunak, care a demisionat din funcția de ministru de finanțe în iulie, susținând că fostul său șef nu a fost capabil să ia decizii dure.

Sunak, Johnson și fostul ministru al apărării Penny Mordaunt, se numără printre principalii potențiali candidați pentru a o înlocui pe Liz Truss.

Potențialii candidați s-au angajat într-un weekend frenetic de lobby ca să obțină suficiente voturi pentru a intra în competiția de a fi priministru.

Johnson a fost huiduit de unii pasageri din avionul spre Marea Britanie, potrivit unui reporter Sky News aflat în zborul care a sosit la Londra sâmbătă dimineața (22 octombrie).

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

VIDEO. Spectacol pe cerul României. Aurora boreală, la o intensitate care nu a mai fost observată de sute de ani

Aurora boreală, unul dintre cele mai fascinante fenomene naturale, a oferit un spectacol rar și uimitor în noaptea de vineri spre sâmbătă, surprinzând locuitorii...

MAE, despre secțiile de votare deschisse în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) organizează, prin Misiunile Diplomatice şi Oficiile Consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile europarlamentare...

Biden i-a spus lui Iohannis că ceva îl deRUTTEază

IlustrațieȘ Marian Avramescu Președintele Klaus Werner Iohannis s-a întors foarte deRUT(TE)at din Statele Unite ale Americii (SUA). Aceasta după ce președintele octogenar american, Joe Biden,...
Ultima oră
Pe aceeași temă