23.4 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Curtea federală blochează planul lui Biden de a "șterge" creditele bancare...

VIDEO: Curtea federală blochează planul lui Biden de a „șterge” creditele bancare luate de studenți în valoare de sute de miliarde de dolari

O curte de apel din SUA a blocat temporar vineri (21 octombrie) planul președintelui Joe Biden de a anula miliarde de dolari din creditele bancare pe care studenții le datorează, la o zi după ce un judecător a respins un proces condus de republicani și contestat de șase state.

Planul președintelui american Joe Biden de anulare a împrumuturilor studențești a fost suspendat, din cauza unui ordin de urgență emis de o curte de apel federală.

Ordinul împiedică administrația Biden să achite orice datorie studențească în cadrul programului, până când Curtea de Apel a Circuitului 8 din SUA va examina un apel din partea a șase state conduse de republicani.

Procesul celor șase state, care contestă programul de ștergere a împrumuturilor, a fost respins de un judecător districtual american, pentru că nu avea „calitatea juridică necesară pentru a continua cazul”.

Nebraska, Missouri, Arkansas, Iowa, Kansas și Carolina de Sud au declarat că planul lui Biden a ocolit autoritatea Congresului, a amenințat veniturile fiscale ale statelor și a amenințat profiturile entităților de stat care investesc în, sau deservesc împrumuturile.

În replică, secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat că ordinul temporar nu îi oprește pe americani să aplice pentru program și nici nu oprește administrația să analizeze și să pregătească cererile.

Planul lui Biden de ștergere a datoriilor, taie până la 10.000 de dolari din împrumuturile studențești pentru cei care câștigă mai puțin de 125.000 de dolari pe an, sau 250.000 de dolari pentru cuplurile căsătorite. Studenții cu venituri mai mici care au primit Pell Grants (n.r.  subvenție pe care guvernul federal american o acordă studenților care au nevoie de ea pentru a plăti pentru facultate), vor avea până la 20.000 de dolari din datoria lor anulată.

Biroul de buget al Congresului, care nu este partizan, se așteaptă ca planul să coste aproximativ 400 de miliarde de dolari.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Norvegia renunță la acordarea automată a azilului pentru refugiații ucraineni

Guvernul Norvegiei a anunțat vineri că încetează de îndată politica de acordare automată a azilului pentru refugiații ucraineni, marcând o schimbare semnificativă în abordarea...

Vremea se răcește semnificativ și devine instabilă în Capitală: Averse torențiale și descărcări electrice

Potrivit prognozei speciale emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), vremea în Capitală se va schimba radical în ziua de duminică. Se așteaptă o...

Suburbiile sudice ale Beirutului, devastate de atacuri aeriene israeliene: mii de oameni evacuați

Suburbiile sudice ale Beirutului au fost transformate în zonă de conflict, după ce Israelul a lansat atacuri aeriene intense asupra unei regiuni controlate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă