17.5 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăȘtirile zileiStații de autobuz sub formă de adăposturi antibombe au fost construite la...

Stații de autobuz sub formă de adăposturi antibombe au fost construite la Harkov, în Ucraina

Au apărut stații de autobuz sub formă de adăposturi antibombe ce au fost construite la Harkov, în Ucraina, pe măsură ce rușii continuă și acolo bombardamentele.

Consiliul orășenesc Harkov instalează adăposturi de beton în stațiile de autobuz, în timp ce orașul din est se pregătește pentru reluarea bombardamentelor rusești.


Managerul de marketing al biroului de construcții care construiește adăposturile, Yehven, care nu și-a furnizat numele de familie, a declarat următoarele pentru Reuters:
„ Deoarece Harkovul este bombardat în mod continuu, consiliul orașului a decis că trebuie să planificăm și să construim aceste construcții. Unele au fost deja instalate sau sunt instalate în stațiile de transport public, așa că protejează deja în mod activ viețile cetățenilor noștri din Harkov.”


Shakh Ibrahimov, inginerul-șef al adăposturilor antibombe din beton armat de 100 de tone, a declarat miercuri (19 octombrie) că toate construcțiile sale pot suporta multiple lansări de rachete „Grad”.

Mai multe stații de autobuz au apărut sub forma unor adăposturi antibombe la Harkov, după bombardamentele intense rusești de aici

O femeie în vârstă de 73 de ani a fost ucisă în timpul nopții când casa în care stătea la periferia orașului Harkov a fost distrusă, a declarat marți (6 septembrie) fiul acesteia, care se afla în fața dărâmăturilor și a resturilor din clădirea avariată.

Fiul femeii decedate, Oleksandr Novikov, a supraviețuit atacului, în ciuda cărămizilor de pe un perete care au căzut peste el în timp ce dormea.

Novikov a declarat că serviciile de urgență au încercat să o salveze pe mama sa de sub dărâmături timp de o oră și jumătate.

„Știam exact unde se afla, așa că le-am spus unde să sape. Când au dezgropat-o, membrele i se înnegriseră deja”, a spus el, adăugând că a crezut că acest lucru înseamnă că explozia a ucis-o imediat pe mama sa.

Haine și cizme au putut fi văzute împrăștiate în jurul locului loviturii.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cine sunt judecătorii care au votat împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale

Curtea Constituțională a României (CCR) a acceptat o contestație împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale, hotărârea fiind definitivă și eliminând-o astfel din cursa...

Germania, Franța și alte state UE fac eforturi pentru a accelera întoarcerea migranților în țările lor

Șaptesprezece țări europene au cerut Comisiei Europene să înăsprească regulile UE privind returnarea migranților ilegali în țările lor de origine Scrisoarea către Comisia Europeană a...

Amenzile pentru lipsa rovinietei nu vor mai fi aplicate imediat

Șoferii vor avea la dispoziție 24 de ore pentru a achita taxa, fără a mai fi penalizați automat Sistemul va fi similar cu cel care...
Ultima oră
Pe aceeași temă