27.7 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO: Noul comandant al forțelor ruse din Ucraina, Serghei Surovikin, a recunoscut...

VIDEO: Noul comandant al forțelor ruse din Ucraina, Serghei Surovikin, a recunoscut că situația militară din Ucraina este “tensionată”

Noul comandant al forțelor ruse din Ucraina, Serghei Surovikin, a recunoscut marți că situația militară din Ucraina este “tensionată”, în special în jurul orașului Kherson, ocupat în sudul țării.

“Inamicul încearcă în mod continuu să atace pozițiile trupelor ruse, mai ales sectoarele Kupiansk, Lyman și Mykolayiv-Kriviy Rih “, a declarat el într-un interviu acordat postului de televiziune de stat Rossiya 24.

În ceea ce privește Kherson, Surovikin a spus: “Situația din acest sector este dificilă. Inamicul lovește în mod deliberat infrastructura și clădirile rezidențiale”.

Unul dintre cei mai înalți oficiali numiți de Rusia în Ucraina ocupată a declarat că armata ucraineană este pregătită să înceapă o încercare de recucerire a orașului Kherson din sudul țării și îndeamnă locuitorii să plece pentru siguranța lor.

Orașul se află pe un teritoriu despre care președintele Vladimir Putin spune că este acum încorporat în mod oficial în Rusia, o mișcare pe care Ucraina și Occidentul nu o recunosc.

Urmărește România Liberăpe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Viktor Orban „a recidivat”: În 2013, în România, a murit un om după un accident cu o mașină din coloana oficială

Accidentul a avut loc în timp ce coloana oficială a lui Viktor Orban gonea spre aeroportul din Stuttgart. Cum se întâmplă în astfel de...

Aavancronica meciului decisiv Slovacia – România de la EURO 2024. Care sunt scenariile

Naționala României joacă miercuri partida decisivă în compania selecționatei Slovaciei pentru calificarea în optimile de finală ale Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024,...

Cod galben de inundații pe râuri din 12 județe, până mâine la prânz

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare Cod galben de inundaţii, valabilă până joi la prânz pe râuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă