13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăInternaționalPericol de explozie la bordul unui avion din Tel Aviv

Pericol de explozie la bordul unui avion din Tel Aviv

Un Electra Airways Boeing 737-400 a efectuat o aterizare de urgență de succes la Aeroportul Internațional Tel Aviv Ben Gurion după ce una dintre anvelopele sale a explodat în timpul decolării dale de la Koln.

Personalul de la aeroportul Ben Gurion a fost pus în alertă,în după-amiază de luni, ca să se pregătească pentru aterizarea de urgență a avionului cu 152 de persoane la bord. Mai mult de 100 de ambulanțe au fost pregătite și toate celelalte zboruri au fost anulate sau redirecționate.

Avionul 737 a atins pista la ora 4.25 (ora locală), folosind frânarea motorului pentru a menține presiunea de pe anvelope.

Nu au fost raportate vătămări. Înainte de aterizare, avionul a fost escortat în spațiul aerian israelian cu două avioane de luptă F-16. Piloții militari au evaluat daunele și au raportat că una dintre anvelopele din stânga aeronavei a fost distrusă.

Aeronava 737-400 este una dintre cele trei aeronave operate de Electra Airways, o companie aeriană mică din Bulgaria, fondată în 2016. Electra deține, de asemenea, două aeronave din seria Airbus A320-200.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă