25.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăInternaționalAtac israelian omoară civili: presa Siriană

Atac israelian omoară civili: presa Siriană

Avioanele de război israeliene au lansat un raid aerian care viza poziții militare siriene în Homs și la periferia Damascului din Siria, într-un atac care a ucis cel puțin patru civili și a rănit încă 21, conform presei de stat siriene.

Armata siriană a declarat luni că sistemul anti-aerian s-a confruntat cu atacul, care a fost lansat din spațiul aerian libanez.

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene, întrebat despre raport, a declarat: “Nu comentăm despre astfel de rapoarte”.

Televiziunea de stat Siriană al-Ikhbariya a declarat că cei patru civili, inclusiv un copil, au fost uciși în Sahnaya, la sud de Damasc, ca fiind “un rezultat al agresiunii sioniste”.

Agenția de știri de stat SANA a declarat că încă 21 de persoane au fost rănite. SANA a raportat, de asemenea, că apărarea aeriană din Siria a interceptat o serie de rachete.

În ultimii ani, Israelul a efectuat sute de atacuri în Siria, cu care afirmă că a lovit rivalul său regional, Iranul, și grupul Hezbollah libanez, pe care îi numește cea mai mare amenințare la frontierele sale.

Iranul și Hezbollah sunt partea președintelui Bashar al-Assad în războiul sirian, iar Israelul declară că cei doi actori încearcă să transforme Siria într-un nou front împotriva israelienilor.

Cele mai citite

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

Dacă țările occidentale trimit trupe pe teritoriul “fostei Ucraine”, ar însemna că declară război Rusiei, susține Medvedev

Decizia unor țări occidentale de a trimite trupe pe teritoriul "fostei Ucraine" ar echivala cu o declarație de război împotriva Rusiei, susține Dmitry Medvedev,...
Ultima oră
Pe aceeași temă